Tak chutná podzim: Hrozny, vlašáky i cibule

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jednou z nejpříjemnějších věcí této sezóny je bezesporu velká změna na talíři. Také se tak těšíte na první české vlašáky?

Tak chutná podzim: Hrozny, vlašáky i cibule

Kuře dušené s hrozny

4 porce příprava: 35 minut + pečení

4 porce kuřete, sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 4 snítky tymiánu, 1 citron nakrájený na čtvrtky, 70 ml suchého bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g drobných brambor nakrájených na silná kolečka, 150 g sladkého bílého hroznového vína, 150 g červeného hroznového vína

Kuře osolte a opepřete. V pekáči zahřejte olej s máslem. Vložte porce kuřete a opečte je ze všech stran, až kůže zezlátne. Pak ke kuřeti přidejte česnek, tymián a citron a ještě krátce opékejte. Podlijte vínem a vývarem a do pekáče ke kuřeti přidejte nakrájené brambory. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 40 minut. Podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Ke kuřeti přidejte kuličky hroznového vína a pečte dalších 30–40 minut, až kuře zcela změkne a víno bude chutnat jako rozinky.

Hroznové víno

Čím jižnější, tím sladší. Cukry v bobulích zafungují v organismu rychle, nepotřebují projít trávicím procesem. Ideální pro vaření a pečení je víno bez pecek. Pěstuje se z řízků révy, nikoli jadérek.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Dnes | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Včera | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…