Tak chutná podzim: Hrozny, vlašáky i cibule

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jednou z nejpříjemnějších věcí této sezóny je bezesporu velká změna na talíři. Také se tak těšíte na první české vlašáky?

Tak chutná podzim: Hrozny, vlašáky i cibule

Kuře dušené s hrozny

4 porce příprava: 35 minut + pečení

4 porce kuřete, sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 4 snítky tymiánu, 1 citron nakrájený na čtvrtky, 70 ml suchého bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g drobných brambor nakrájených na silná kolečka, 150 g sladkého bílého hroznového vína, 150 g červeného hroznového vína

Kuře osolte a opepřete. V pekáči zahřejte olej s máslem. Vložte porce kuřete a opečte je ze všech stran, až kůže zezlátne. Pak ke kuřeti přidejte česnek, tymián a citron a ještě krátce opékejte. Podlijte vínem a vývarem a do pekáče ke kuřeti přidejte nakrájené brambory. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 40 minut. Podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Ke kuřeti přidejte kuličky hroznového vína a pečte dalších 30–40 minut, až kuře zcela změkne a víno bude chutnat jako rozinky.

Hroznové víno

Čím jižnější, tím sladší. Cukry v bobulích zafungují v organismu rychle, nepotřebují projít trávicím procesem. Ideální pro vaření a pečení je víno bez pecek. Pěstuje se z řízků révy, nikoli jadérek.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Dnes | Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak…

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Včera | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

25. 7. | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…