Tak trochu jiná nakládačka

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Přinášíme vám tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na chalupě nebo doma. Každopádně v jejich společnosti bude víkend stoprocentně labužnický.

Tak trochu jiná nakládačka

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

na zavařovací sklenici (1 l) příprava: 15 minut + odležení

500 g hovězího, telecího nebo jehněčího masa (například hrudí bez kosti) 100 g hrubozrnné mořské soli, lněné semínko, čerstvý rozmarýn, šalvěj, koření na jehněčí maso, 1 lžíce chilli vloček, 1 lžíce horčičného semínka, sušený koriandr, čerstvě mletý pepř

Očištěné a osušené maso nechte v celku nebo nakrájejte na větší plátky. Do masa vetřete směs z nasekaných čerstvých bylinek, soli, lněného semínka a koření. Nepřidávejte olej, maso samo pustí vodu. Uzavřete do sklenice a nechte v chladnu uležet 3 až 5 dní. Před tepelnou úpravou maso omyjte ze solného roztoku a osušte. Můžete jej pozvolna udit nebo grilovat.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Dnes | Nic tak účinně nepomáhá proti únavě, chorobám a stresu jako pohyb na čerstvém vzduchu, uprostřed…

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Včera | Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které…

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

24. 3. | Se špinavou troubou čas od času bojuje každá z nás. A stojí nás to spoustu úsilí, času i peněz za…

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

23. 3. | Masožravá Mucholapka podivná, Dionaea muscipula, okouzlila už Charlese Darwina, který ji označil za…