Texaský šéfkuchař připravuje smažené ravioly plněné pivem

Texaský šéfkuchař připravuje smažené ravioly plněné pivem

Nad těmito raviolami či pirožky neohrne nos žádný pivař. Šéfkuchař Mark Zable z Texasu totiž zaručuje, že uvnitř je zachováno alkoholické pivo. Svou pochoutku smaží jen dvacet sekund velmi prudce, aby se obsah alkoholu uvnitř kapsičky z těsta nesnížil a varem se nezměnila chuť piva.

Preclíkové těsto je navíc prý křupavé a pivní mok dokonale doplňuje.

Recept na speciální slané těsto Mark neprozradí, ovšem netají, že ravioly z něj vyrobené plní pivem a každou takovou šťavnatou kapsičku smaží na 375 stupňů po dobu dvaceti sekund.

„Tři roky trvalo, než jsem objevil správný druh těsta i metodu přípravy,“ říká hrdě Zable s tím, že se konkurence nebojí. Napodobit jeho výrobek prý rozhodně nebude snadné.

Pět pirožků s pivem bude stát pět dolarů – necelou stokorunu. Podle texaských zákonů si je ale mohou kupovat jen starší jednadvaceti let.

„Nikdo přede mnou nebyl schopen smažit tekutinu. Když se zakousnete, je to jako byste si dali horký preclík a zapili ho pivem,“ tvrdí Zable.

Svou pochoutku představí na výročním veletrhu potravin v Texasu, kde si první místo loni vysloužilo prudce osmažené máslo.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud