Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Rebarbora neboli reveň si v kuchyni výborně rozumí s jahodami. Zkuste tuto kombinaci třeba v lahodném koláči.

Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

6 porcí - příprava: 70 minut + chlazení

TĚSTO:
* 750 g hladké mouky
* 1 lžička soli
* 1 lžíce krupicového cukru
* 230 g másla

NÁPLŇ:
* 500 g rebarbory
* 500 g jahod
* 2 lžíce bramborového škrobu
* 2 lžíce šťávy z pomeranče
* čerstvá pomerančová kůra
* 100 g krupicového cukru

NA DOKONČENÍ:
* 2 žloutky
* 2 lžíce smetany ke šlehání

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a máslo tak, aby vznikly hrudky. Přidejte 80 ml studené vody a míchejte, až se těsto spojí. Nemělo by se lepit. Rozdělte ho na 2 díly, zabalte do fólie a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

Smíchejte nakrájenou rebarboru a jahody s bramborovým škrobem, šťávou a kůrou z pomeranče a cukrem. Odpočinutá těsta vyválejte, jeden díl vložte do vymazané formy, z druhého vykrojte hvězdičky.

Těsto ve formě naplňte směsí a ozdobte hvězdičkami. Vrchní těsto potřete vyšlehanými žloutky se smetanou. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova 45 až 50 minut.


Recept vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Dnes | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Včera | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…