Tip na víkendový dezert: Sladké léto

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Naše čtenářka z Pardubic nám poslala svůj recept na báječný letní dezert nebo lahodnou svačinku nejen pro děti.

Tip na víkendový dezert: Sladké léto

Jahodový pohár

4 porce - příprava: 15 minut

* 500 g čerstvých jahod
* moučkový cukr podle chuti
* 500 g měkkého tvarohu
* 200 ml smetany ke šlehání (30%)
* 50 g hořké čokolády
* čerstvá máta

Jahody s trochou moučkového cukru rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte.

Polovinu dejte na dno poháru.

Tvaroh smíchejte s malým množstvím moučkového cukru.

Přidejte další vrstvu jahod a nakonec naaranžujte ušlehanou smetanu posypanou nebo promíchanou se strouhanou čokoládou.

Ozdobte mátou a jahodou.


Recept vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Romana Bednárová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

16. 10. | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Další články z rubriky

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Jak usušit okrasné dýně. A jak jedlé dýně uložit na zimu

Dnes | Pokud víte o využití dýně, tedy správně tykve, jen to, že se dá pěkně vyřezat a se svíčkou uvnitř…

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní

Včera | Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že…

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

17. 10. | V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi…

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…