Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček - poctivé a z čistě domácích produktů, bez umělých přísad. Takové jídlo si ale můžete udělat i dnes, stačí vyzkoušet naše recepty!

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Paštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí: 1 balení listového těsta, rozváleného, 1 žloutek na potření

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, na něj položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

Následující »

Další články z rubriky

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Dnes | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Včera | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…

Neotřelé recepty na zahradní párty

Neotřelé recepty na zahradní párty

16. 8. | Chcete se u grilu blýsknout před přáteli zajímavými recepty? Krásným letním víkendům už je skoro…

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

16. 8. | Také máte doma psa, který se nejraději rozvaluje ve vaší posteli a vy se ani nemůžete pořádně…