38
Fotogalerie

Trendy v bydlení v roce 2018: Samet, černo-bílá kombinace, retro i zlatý třpyt

Móda se opakuje, a to nejen ta, kterou nosíme na sobě. Možná vám proto budou interiérové trendy na tento rok povědomé. Ano, mnohé už tu bylo. Tak než vyrazíte do obchodu, podívejte se, zda na chalupě nemáte učiněný poklad.

Trendy pro rok 2018 jsou tak různorodé, že si na své přijde každý – milovníci černobílé klasiky, lesklého zlata, retro kousků i luxusně působících doplňků ze sametu. Inspiraci najdete v naší galerii na začátku článku. 

Mosaz je v roce 2018 in

Minulé roky přály načervenalé barvě mědi, nový rok se ale vrací ke zlaté. Respektive k dalšímu tradičnímu kovu – mosazi, která má nažloutlou barvu téměř jako zlato. Zlatavé tóny však neuvidíte jen na kovových částech nábytku. Třpytí se i textil, výjimkou nejsou textilie se zlatými flitry.

Zlatá si zaslouží zazářit, proto ji kombinujte s neutrálními barvami a přírodními materiály. Zlatá nemusí nutně znamenat opulentní „zámecký“ interiér. Sluší totiž i tomu modernímu. Velkým trendem jsou například sklo či plast zbarvené do teplé zlaté.

Retro je svěží

Retro je stále v kurzu a velký návrat slaví zejména výrazné zemité barvy populární v 70. letech  –  zelená (olivová, avokádová) v kombinaci se žlutou, hnědou a oranžovou. Jako doplňkové barvy poslouží červená a modrá. Pokud chcete opravdu retro interiér, pořiďte si závěsy a tapety s typickými geometrickými vzory. A vězte, že mít alespoň jeden dobový originál, klidně vlastnoručně  zrestaurovaný, patří ke stylovému bydlení stejně jako kousky z trendy showroomů.

V retro interiéru si můžete dovolit barvy i při stolování, ač vám každý kuchař řekne, že nejlépe chutná z bílého talíře. Nebojte se ani divokých kombinací a nezapomeňte na textilní doplňky.

Black and white je elegance sama

Trend, který vždy milovali ctitelé minimalistických interiérů je zpátky, ale v poněkud uvolněnější, dravější a zdobnější formě. Nebojte se proto výrazných ornamentů a zaměřte se také na stěny jednotlivých pokojů.

Velkým hitem je návrat černobílých fotografií. Uspějete i s již několik sezon oblíbenou tabulovou barvou, která část vaší zdi nebo třeba dveře změní v nástěnku. V těchto dvou neutrálních barvách můžete navíc s čistým svědomím kombinovat různé vzory.

Slavnostní samet

I jen jeden kousek oděný do tohoto materiálu pozvedne místnost na zcela jinou úroveň. Samet má jednoduše takovou sílu. Jeho návrat je velkolepý a uvidíte jej všude – na čalounění, polštářích, závěsech. Kombinuje se dobře s dalším hebkým materiálem – semišem, a nejlépe mu sluší výrazné tmavé barvy, jako jsou temně modrá, bordó, fialová, tmavě zelená.

Interiér přesto můžete zjemnit i sametovým doplňkem v pastelových tónech. Vzhledem k tomu, že samet na sebe opravdu výrazně přitahuje pozornost, příliš s ním neplýtvejte.

Další inspiraci najdete v aktuálním čísle časopisu Blesk Bydlení. 

Doporučujeme

Články odjinud