Učte se u odborníků

| Autor: Jak chutna podzim | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

[Soutěž] Jistě má svůj půvab uchovávat recepty, které se v rodině dědily z generace na generaci. Děláme to všechny, ale pokrmy podle nich připravujeme většinou jen ve sváteční dny.

Učte se u odborníků

Jsou to sice recepty prověřené a váže nás k nim nostalgie, ke zdravé výživě nás ale s největší pravděpodobností nedovedou. Vznikaly v době, kdy lidé žili úplně jinak, a odrážejí tehdejší, možná už století starý životní styl, kdy bylo na vše více času a kdy lidé, kteří tvrdě fyzicky pracovali, potřebovali především vydatnou a kalorickou stravu.

My však chceme vařit moderně, tak, aby to odpovídalo současnému způsobu života, který je daleko rychlejší, času se nedostává a při nedostatku pohybu potřebujeme jídlo lehké a přitom hodnotné. Moderní kuchně nesází na kalorie, ba právě naopak. Je plná vitaminů, minerálů a opírá se o čerstvé suroviny.

Učme se tedy od odborníků, kteří gastronomii zasvětili celý život a umějí připravit pokrm nejen chutný a krásný na pohled, ale vědí, jak to udělat rychle a s respektem k zásadám zdravé výživy. Většinou nám také prozradí svoje know-how, technologii přípravy i svoje léty prověřené triky. Často se říká, že rodina by se měla alespoň jednou denně sejít u stolu a u doma připraveného jídla. I v této hektické době to stále platí.

A my vám pomůžeme k tomu, aby se vaření nestalo vaší noční můrou, ale relaxem a zábavou, jejíž výsledky potěší všechny, kteří s vámi k tomu stolu zasednou. Dříve ale než se do kulinářských dobrodružství pustíte, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Dnes | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Včera | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…