Učte se u odborníků

| Autor: Jak chutna podzim | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

[Soutěž] Jistě má svůj půvab uchovávat recepty, které se v rodině dědily z generace na generaci. Děláme to všechny, ale pokrmy podle nich připravujeme většinou jen ve sváteční dny.

Učte se u odborníků

Jsou to sice recepty prověřené a váže nás k nim nostalgie, ke zdravé výživě nás ale s největší pravděpodobností nedovedou. Vznikaly v době, kdy lidé žili úplně jinak, a odrážejí tehdejší, možná už století starý životní styl, kdy bylo na vše více času a kdy lidé, kteří tvrdě fyzicky pracovali, potřebovali především vydatnou a kalorickou stravu.

My však chceme vařit moderně, tak, aby to odpovídalo současnému způsobu života, který je daleko rychlejší, času se nedostává a při nedostatku pohybu potřebujeme jídlo lehké a přitom hodnotné. Moderní kuchně nesází na kalorie, ba právě naopak. Je plná vitaminů, minerálů a opírá se o čerstvé suroviny.

Učme se tedy od odborníků, kteří gastronomii zasvětili celý život a umějí připravit pokrm nejen chutný a krásný na pohled, ale vědí, jak to udělat rychle a s respektem k zásadám zdravé výživy. Většinou nám také prozradí svoje know-how, technologii přípravy i svoje léty prověřené triky. Často se říká, že rodina by se měla alespoň jednou denně sejít u stolu a u doma připraveného jídla. I v této hektické době to stále platí.

A my vám pomůžeme k tomu, aby se vaření nestalo vaší noční můrou, ale relaxem a zábavou, jejíž výsledky potěší všechny, kteří s vámi k tomu stolu zasednou. Dříve ale než se do kulinářských dobrodružství pustíte, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

Včera | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Včera | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

19. 9. | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…