Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jahody začínají dozrávat na zahrádkách a objevovat se na pultech obchodů a na tržištích. Tyto chutné plody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Co třeba zkusit připravit z nich něco méně obvyklého - jahodovou polévku?

Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

Jahodová polévka - recept pro 4 osoby

Suroviny:

  • Čerstvé jahody 500 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Citronová šťáva z jednoho citronu
  • Zmrzlina jahodová 4 kopečky
  • Dětské piškoty
  • Čerstvá máta na dozdobení

Příprava:

Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.

Recept je připraven podle Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru

Dnes | Naučíme vás, jak na vermikompostování. Ušetříte za odvoz odpadu a k tomu zdarma získáte…

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

Hortenzie jsou jedny z nejkrásnějších rostlin. Jak je pěstovat?

25. 6. | Hortenzie se svými kulovitými květy vykvétají celou škálou barev. Některé připomínají středověký…

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

Jak si vyrobit originální koš z obyčejného lana. Bez šití!

24. 6. | Je elegantní a praktický. Uložit do něj můžete klubíčka vlny, hračky, deku k televizi, různé…

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej

23. 6. | Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z…