Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jahody začínají dozrávat na zahrádkách a objevovat se na pultech obchodů a na tržištích. Tyto chutné plody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Co třeba zkusit připravit z nich něco méně obvyklého - jahodovou polévku?

Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

Jahodová polévka - recept pro 4 osoby

Suroviny:

  • Čerstvé jahody 500 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Citronová šťáva z jednoho citronu
  • Zmrzlina jahodová 4 kopečky
  • Dětské piškoty
  • Čerstvá máta na dozdobení

Příprava:

Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.

Recept je připraven podle Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Dnes | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

21. 7. | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…