Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

| Autor: MK | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jahody začínají dozrávat na zahrádkách a objevovat se na pultech obchodů a na tržištích. Tyto chutné plody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Co třeba zkusit připravit z nich něco méně obvyklého - jahodovou polévku?

Uvařte si jahodovou polévku podle receptu šéfkuchaře

Jahodová polévka - recept pro 4 osoby

Suroviny:

  • Čerstvé jahody 500 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Citronová šťáva z jednoho citronu
  • Zmrzlina jahodová 4 kopečky
  • Dětské piškoty
  • Čerstvá máta na dozdobení

Příprava:

Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.

Recept je připraven podle Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Včera | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…