V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co udělá v zimě? Vnese do vašeho těla teplo.

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

Kreolská ostrá pánev

4 porce - příprava: 50 minut

3 lžíce oleje, 100 g choriza, 1 chilli paprička, 1 cibule, 2 červené papriky, 2 celerové stonky, 6 stroužků česneku na plátky, 100 g kuřecích stehenních řízků, 1 hrnek rýže, sůl a pepř, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, 0,5 l kuřecího vývaru, 150 g krevet (pokud máte mražené, tak rozmrzlé, opláchnuté vodou a osušené), 2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku, 1 lžíce nasekané petrželky

Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou klobásu. Přidejte nasekanou chilli papričku, cibuli, nakrájený celer a česnek a 3 minuty restujte. Přidejte nakrájené kuře a vše opékejte asi 4 minuty. Vmíchejte rýži a ještě chvilku restujte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte vývarem. Zakryté duste asi 10 minut, přidejte krevety a hrášek a nechte vydusit všechnu tekutinu. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

Červené zelí je dokonalý životabudič. 4 originální recepty

30. 10. | Využíváte v kuchyni často bílé zelí? Děláte dobře, ale ještě lépe uděláte, když si pozvete domů…

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty!

27. 10. | Žádná jiná pochoutka se nemůže pochlubit takovou světovou popularitou jako právě čokoláda.…

Další články z rubriky

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Včera | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

12. 12. | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…