V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co udělá v zimě? Vnese do vašeho těla teplo.

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

Kreolská ostrá pánev

4 porce - příprava: 50 minut

3 lžíce oleje, 100 g choriza, 1 chilli paprička, 1 cibule, 2 červené papriky, 2 celerové stonky, 6 stroužků česneku na plátky, 100 g kuřecích stehenních řízků, 1 hrnek rýže, sůl a pepř, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, 0,5 l kuřecího vývaru, 150 g krevet (pokud máte mražené, tak rozmrzlé, opláchnuté vodou a osušené), 2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku, 1 lžíce nasekané petrželky

Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou klobásu. Přidejte nasekanou chilli papričku, cibuli, nakrájený celer a česnek a 3 minuty restujte. Přidejte nakrájené kuře a vše opékejte asi 4 minuty. Vmíchejte rýži a ještě chvilku restujte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte vývarem. Zakryté duste asi 10 minut, přidejte krevety a hrášek a nechte vydusit všechnu tekutinu. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Čerstvá Itálie také u vás doma

Čerstvá Itálie také u vás doma

3. 6. 2016 | Silné chutě, na které nelze zapomenout. Podmanivost italské kuchyně je jednoznačně v čerstvosti,…

Další články z rubriky

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…