V souladu s přírodou: Grilování na chalupě

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Letní počasí láká ven, a tak jsme se tentokrát rozhodli spojit vaření s výletem do přírody. Chalupa, gril, dobré jídlo a lidé, se kterými je vám dobře - to je zaručená kombinace. Rozžhavte tedy uhlí a pojďte s námi grilovat.

V souladu s přírodou: Grilování na chalupě

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

4 porce příprava: 55 minut

8–12 menších brambor, 4 menší cibule s natí, 70 g anglické slaniny na plátky, sůl a pepř, olivový olej, 50 g másla, 2 lžíce domácího grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 8 kousků žeber

BBQ OMÁČKA 1 bílá cibule, 300 ml cidru, 1 plechovka drcených rajčat, 2–3 stroužky česneku, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octa, 2–3 lžíce worcesteru, sůl a pepř

Brambory ve slupce nakrájejte na poloviny a dejte spolu s rozpůlenými cibulkami bez natě a nakrájenou anglickou slaninou do alobalu. Zakápněte olivovým olejem, uzavřete a dejte na gril. Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, podlijte cidrem a nechte zredukovat. Přidejte zbytek ingrediencí (podle chuti jejich množství můžete upravit) a provařte. Asi třetinu omáčky smíchejte s dijonskou hořčicí a žebra jí obalte. Nechte asi 30 minut marinovat. Žebra otřete od marinády, osolte a položte na gril. Grilovací koření smíchejte s trochou olivového oleje a během pečení žebra několikrát potřete. Podávejte s bramborami.

Grilovací koření: *4 lžičky sladké papriky *1 lžička chilli vloček *1 lžíce třtinového cukru *1 lžička drceného římského kmínu *1 lžička mletého koriandru *1 lžička drceného kmínu *1 lžičky uzené soli *1 lžičky mletého pepře

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Zimní zahrada: Kterých chyb se vyvarovat při stavbě?

Zimní zahrada: Kterých chyb se vyvarovat při stavbě?

Včera | Kdo uvažuje o stavbě zimní zahrady, měl by něco vědět o zásadách výběru vhodné technologie stavby a…

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na perníčky

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na…

22. 11. | Vánoce bez perníčků jsou jako týden bez neděle. Přinášíme vám proto recepty na ty nejlepší perníčky…

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

22. 11. | Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že…

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

21. 11. | Využíváte k likvidaci odpadních vod stále ještě klasickou jímku a napadlo vás ušetřit nemalé…