V uspěchané době věnujeme jídlu jen 39 minut denně

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vysoká úroveň stravování byla vždy součástí francouzské kultury, také proto francouzské sýry vyrábějící společnost Lactalis provedla průzkum kultury stravování u dnešní městské populace v Británii a USA.



Výsledky částečně vysvětlují to, proč jsou dnes uspěchaní lidé tak obézní. Za celý den totiž součtem všemu jídlu věnují jen 39 minut času. Přitom samotnému obědu či večeři by měla náležet minimálně hodina.

Většina lidí dnes obědvá za pochodu či velmi rychle do sebe nahází menu z restaurace. V průměru se obědvá či večeří 13 až 19 minut. Snídaně je ještě kratší, zabírá jen něco přes sedm minut. Pokud se k tomu přidají svačiny, více jak 39 minut v průměru za den to neudělá.

„Mnozí lidé pak ve spěchu vynechají oběd úplně a větší jídlo si dopřávají až doma po práci,“ tvrdí mluvčí společnosti Lactalis, která průzkum provedla.

Tři čtvrtiny lidí konzumují jídlo tak rychle, že ani nevnímají jeho chuť, polovina přitom vykonává u jídla nejrůznější činnosti.

„Žijeme dnes ve společnosti velmi orientované na jídlo, máme televizní kanály jen o jídle, dokumenty o jídle, slavné šéfkuchaře a spousty kuchařek. Nicméně jídlo si dnes lidé neužívají. Ale ocenit a vychutnat si jídlo je nesmírně důležité, protože to ovlivňuje emocionální a fyzické pocity pohody a může ovlivnit produktivitu,“ tvrdí doktor Richard Woolfson ze společnosti Lactalis, která vyrábí sýry Président.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…