Valentýnské pokušení ke kávě i čaji

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ať už slavíte Valentýna, nebo je vám tento svátek cizí, určitě si rádi dopřejete sladké chvilky ve dvou. Upečte k nedělnímu odpolednímu posezení čokoládová kolečka z lásky.

Valentýnské pokušení ke kávě i čaji

Čokoládová kolečka

2 plechy - příprava: 60 minut

* 250 g másla
* 140 g moučkového cukru
* 1 vejce
* 50 g hořké čokolády
* 250 g hladké mouky
* 50 g mletých mandlí
* 100 g hořké čokolády na polevu
* cukrové posýpky
* kyselejší marmeláda na slepování

Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a zašlehejte vajíčko (rovněž o pokojové teplotě) a rozpuštěnou čokoládu. Postupně přidejte mouku prosetou s mletými mandlemi.

Těsto nandejte do cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky a na plech vyložený pečicím papírem tvořte věnečky. Ty pečte asi 8 až 10 minut dorůžova. Nechte vychladnout.

Polovinu koleček namáčejte v rozpuštěné čokoládě, posypte cukrovými posýpkami a nechte v chladu ztuhnout. Mezitím druhou polovinu koleček namažte marmeládou. Nakonec namazaná a máčená kolečka poslepujte.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…