Ať už slavíte Valentýna, nebo je vám tento svátek cizí, určitě si rádi dopřejete sladké chvilky ve dvou. Upečte k nedělnímu odpolednímu posezení čokoládová kolečka z lásky.
Čokoládová kolečka
2 plechy - příprava: 60 minut
- 250 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 50 g hořké čokolády
- 250 g hladké mouky
- 50 g mletých mandlí
- 100 g hořké čokolády na polevu
- cukrové posýpky
- kyselejší marmeláda na slepování
Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a zašlehejte vajíčko (rovněž o pokojové teplotě) a rozpuštěnou čokoládu. Postupně přidejte mouku prosetou s mletými mandlemi.
Těsto nandejte do cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky a na plech vyložený pečicím papírem tvořte věnečky. Ty pečte asi 8 až 10 minut dorůžova. Nechte vychladnout.
Polovinu koleček namáčejte v rozpuštěné čokoládě, posypte cukrovými posýpkami a nechte v chladu ztuhnout. Mezitím druhou polovinu koleček namažte marmeládou. Nakonec namazaná a máčená kolečka poslepujte.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.