Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

7 komentářů

Dáša
25. prosince • 18:05

Polévky teda nevařím, stačí to všechno ostatní, co člověk natlačí do chřtánu mezi jídly :-D Kachna, lokše a červené zelí dneska byly, zítra svíčková, ale hovězí, králíka jsem nesehnala :-)

LUKE
25. prosince • 11:29

Naco se honit a vyvářet. Snědli jsme co dům a dali jsme si klídek. :-)

jojoj
25. prosince • 13:19

Dřív nás zvali rodiče na Boží hod na slavnostní oběd. Teď už nemohou a tak je zásobujeme kaprem, salátem a rybí polévkou my na Štědrý den i na Boží hod. Na Štěpána už zase slavnostně vyvařujeme zelí s nějakým masem, vývar a koupené knedle a to se obvykle sacházíme u rodičů a vaří moje rodina, protože máme momentálně větší děti

Dasa63
26. prosince • 14:14

Kamar: vy na svátky držíte dietu? :-D my jsme například měli na Štědrý den kapra a telecí řízky se salátem, na 1. svátek jehněčí kari a dnes máme daňka na smetaně s knedlíkem. nemám kuchařku, takže někdo to uvařit musí :-) mám plný barák lidí, co chtějí jíst. ohřívaná jídla bych jim o svátcích nikdy nenabídla, to bych se styděla.

Kamar
26. prosince • 11:23

Já trošku nechápu lidi,co po kupě práce s večeří 24.prosince mají náladu 25.opět vyvářet a zase takovou kalorickou bombu- kachnu. Když už,tak kuře nebo krůta by byly lepčí. Není ale nejlepší udělat toho na Štědrý den trochu víc a mít na Boží hod volné dopoledne a dojíst zbytky,ať už je to kapr, jiná ryba nebo řízky?

Dáša
25. prosince • 18:06

@Kamar: Já zase celkem nechápu, proč by někdo měl jíst na 1. svátek vánoční zbytky jen proto, že vy jste líná uvařit. :-D

Betyyna
12. prosince • 23:07

No tak dnes máme 12. prosince, tak to vánoce opravdu ještě nekončí, když ještě ani nezačaly...

Doporučujeme

Články odjinud