Ve jménu vepřového: Jak na kotlety

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Šťavnaté maso, které je důkazem, že vepřové nemusí být jen tučnou kalorickou bombou. Kotletám propůjčuje jejich typickou silnou chuť a vůni už jen to, že jsou od kosti.

Ve jménu vepřového: Jak na kotlety

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

4 porce příprava: 40 minut

3 cibule, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 100 g prorostlé anglické slaniny, 50 g vlašských ořechů, 4 vepřové kotlety (800 g), sůl a pepř, 3 lžíce sádla

Cibule nakrájejte na tenké kroužky, promíchejte s osolenou moukou a na oleji restujte asi 15 minut, dokud nebude cibule křehká a světle hnědá. Poté cibuli vyndejte a nechte okapat v cedníku nebo usušte na papírové utěrce. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou slaninu a na poslední chvilku přidejte nasekané ořechy, osušte. Cibulku smíchejte se slaninou a ořechy a použijte jako posyp na kotlety. Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na sádle, přibližně 6 minut z každé strany. Podávejte s drobenkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…