Ve Švýcarsku vystavují mýdlo z tuku Silvia Berlusconiho

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Švýcarské muzeum v Curychu vystavuje mýdlo vyrobené z tukové tkáně Silvia Berlusconiho. Italský premiér totiž podstoupil liposukci v alpské zemi v roce 2004, tuk ale nebyl zlikvidován, nýbrž dostal se do rukou umělce Gianniho Mottiho a ten z něj vyrobil klasické mýdlo k mytí rukou.



Gianni Motti kostku bledě žlutého mýdla z Berlusconiho vystavuje v curyšském muzeu Migros. Prozradil, že tuk získal ilegálně od zaměstnance kliniky, kde se italský ministerský předseda nechal před šesti roky zeštíhlet pomocí odsávací kanyly.

V Curychu se na mýdlo Berlusconi mohou zájemci chodit dívat až do 28. listopadu. Je to první veřejná výstava od roku 2005, kdy si mýdlo od Mottiho koupil soukromý sběratel. Kostka nese název „Čisté ruce“ podle iniciativy z devadesátých let, kdy se v Itálii snažili vymýtit politickou korupci.

Klinika ale oficiálně odmítá, že by tuk z Berlusconiho unikl a že Mottimu nikdo žádný materiál neposkytl.




ČTĚTE TAKÉ: Jak si správně vybrat kabelku?







STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Komentáře

Komentářů celkem: 1
FUJ!!!!!! MarunaS 11. 10. 2010 | 20:03

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…