Velikonoce – jak si zamlsat a nepřibrat. Zdravější velikonoční recepty

| Autor: Veronika Matoušková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Dobře, uznávám, titulek je poněkud zavádějící. Mlsat a nepřibrat, ten, kdo vymyslí jak na to, je stoprocentním laureátem Nobelovy ceny. Ale Velikonoce a řada lákadel už klepou na dveře a my se pro změnu klepeme na dobroty, které si často děláme jen jednou za rok – beránek, mazanec, nádivka. Jak to vyřešit, abychom po Velikonocích v pohodě zapnuly knoflík na sukni? Zeptali jsme se na radu výživové poradkyně, Ing. Anny Jermářové.

Malé porce

„Budete-li si dávat klasického beránka nebo nádivku, dejte si jen malou porci. Nejsem příliš zastánce názoru: „Jez cokoliv, když to pak vyběháš“. Zdraví a štíhlost si vybudujete pouze každodenním zdravým jídelníčkem, přičemž si klidně můžete jednou za čas dopřát kousek něčeho, co vám chutná, ale není prototypem zdravého jídelníčku.

Pozor ale, zdravý jídelníček vypadá pravděpodobně jinak, než si myslíte. Celozrnné pečivo do této kategorie nepatří,“ upozorňuje a vysvětluje dále: „Jestliže tato jídla jíte jen na svátky, jste štíhlí, sportujete a ostatní dny jíte zdravě, žádné velké drama se konat nebude. Problém nastává, jestli jste zvyklé jíst běžně pečivo, těstoviny, zákusky, pizzu a podobné potraviny a pokrmy.“

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na perníčky

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na…

Včera | Vánoce bez perníčků jsou jako týden bez neděle. Přinášíme vám proto recepty na ty nejlepší perníčky…

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Včera | Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že…

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

21. 11. | Využíváte k likvidaci odpadních vod stále ještě klasickou jímku a napadlo vás ušetřit nemalé…

Na sladko i na slano: Závin na 4 způsoby

Na sladko i na slano: Závin na 4 způsoby

20. 11. | Zabalte vše, co máte rádi. Právě teď, když vítr začíná foukat do strnišť a nejlépe je doma v…