Velikonoce – jak si zamlsat a nepřibrat. Zdravější velikonoční recepty

| Autor: Veronika Matoušková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Dobře, uznávám, titulek je poněkud zavádějící. Mlsat a nepřibrat, ten, kdo vymyslí jak na to, je stoprocentním laureátem Nobelovy ceny. Ale Velikonoce a řada lákadel už klepou na dveře a my se pro změnu klepeme na dobroty, které si často děláme jen jednou za rok – beránek, mazanec, nádivka. Jak to vyřešit, abychom po Velikonocích v pohodě zapnuly knoflík na sukni? Zeptali jsme se na radu výživové poradkyně, Ing. Anny Jermářové.

Malé porce

„Budete-li si dávat klasického beránka nebo nádivku, dejte si jen malou porci. Nejsem příliš zastánce názoru: „Jez cokoliv, když to pak vyběháš“. Zdraví a štíhlost si vybudujete pouze každodenním zdravým jídelníčkem, přičemž si klidně můžete jednou za čas dopřát kousek něčeho, co vám chutná, ale není prototypem zdravého jídelníčku.

Pozor ale, zdravý jídelníček vypadá pravděpodobně jinak, než si myslíte. Celozrnné pečivo do této kategorie nepatří,“ upozorňuje a vysvětluje dále: „Jestliže tato jídla jíte jen na svátky, jste štíhlí, sportujete a ostatní dny jíte zdravě, žádné velké drama se konat nebude. Problém nastává, jestli jste zvyklé jíst běžně pečivo, těstoviny, zákusky, pizzu a podobné potraviny a pokrmy.“

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Znáte svídy? Výrazné keře, které v zimě vnášejí barvu do zahrady

Znáte svídy? Výrazné keře, které v zimě vnášejí barvu do zahrady

Dnes | Svídy budete znát z výslunných strání, kde jsou přes zimu jejich pruty nápadně zbarveny do vínově…

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

20. 8. | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

19. 8. | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…