Velikonoční recept: Kuře se zelenou nádivkou

Velikonoční recept: Kuře se zelenou nádivkou

Při pohledu na kuřátka, selátka, králíčky a další mláďátka nás jímá něha. Na velikonočním stole pak podlehneme jejich šťavnaté jarní chuti, jež smaže vzpomínky na dlouhou zimu.

Kuře se zelenou nádivkou

Na 4 porce,

Příprava: 1 hodina

2 baby kuřátka 100 g másla sekaná petržel, sekaný česnek, tymián, šalvěj olivový olej 2 citrony, nakrájené na plátky

Na nádivku

3–4 starší žemle 200 g prorostlé slaniny, vyškvařené 2 hrsti špenátových nebo kopřivových listů, nasekaných vývar na zvláčnění, vejce a strouhanka na zahuštění sůl a pepř na dochucení

Kuřata potřete důkladně máslem vně i uvnitř, osolte, opepřete, vetřete nasekané bylinky s česnekem a olejem. Poklaďte plátky citronu. Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata zabalte do alobalu. Vložte do trouby na mřížku, pod kterou jste umístili pekáč s trochou vody. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 °C a kuřata pečte ještě 30 minut. Pak je vybalte z alobalu a ještě 15 minut dopékejte, až zezlátnou. Z uvedených surovin vypracujte nádivku. Můžete ji péct spolu s kuřetem v malém pekáčku nebo ji vytvarujte jako váleček a pečte zabalenou v alobalu, asi 30 minut.

Foto: Karel Kita

ČTĚTE TAKÉ:
Velikonoční beránek


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud