Velikonoční recept: Kuře se zelenou nádivkou

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Při pohledu na kuřátka, selátka, králíčky a další mláďátka nás jímá něha. Na velikonočním stole pak podlehneme jejich šťavnaté jarní chuti, jež smaže vzpomínky na dlouhou zimu.

Kuře se zelenou nádivkou



Na 4 porce,

Příprava: 1 hodina

2 baby kuřátka
100 g másla
sekaná petržel, sekaný česnek, tymián, šalvěj
olivový olej
2 citrony, nakrájené na plátky

Na nádivku

3–4 starší žemle
200 g prorostlé slaniny, vyškvařené
2 hrsti špenátových nebo kopřivových
listů, nasekaných
vývar na zvláčnění,
vejce a strouhanka na zahuštění
sůl a pepř na dochucení

Kuřata potřete důkladně máslem vně i uvnitř, osolte, opepřete, vetřete nasekané bylinky s česnekem a olejem. Poklaďte plátky citronu. Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata zabalte do alobalu. Vložte do trouby na mřížku, pod kterou jste umístili pekáč s trochou vody. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 °C a kuřata pečte ještě 30 minut. Pak je vybalte z alobalu a ještě 15 minut dopékejte, až zezlátnou. Z uvedených surovin vypracujte nádivku. Můžete ji péct spolu s kuřetem v malém pekáčku nebo ji vytvarujte jako váleček a pečte zabalenou v alobalu, asi 30 minut.

Foto: Karel Kita





ČTĚTE TAKÉ:
Velikonoční beránek





Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

26. 2. | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…