Velikonoční recept: Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Při pohledu na kuřátka, selátka, králíčky, jehňátka a další mláďátka nás jímá něha. Na velikonočním stole pak podlehneme jejich šťavnaté jarní chuti, jež smaže vzpomínky na dlouhou zimu.

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Na 8 porcí

PŘÍPRAVA: 2 1/2 hodiny

2 lžíce olivového oleje
1 lžička mořské soli
hrubě drcený černý pepř
2 červené a 2 žluté papriky
1 bobkový list
10 celých hřebíčků
8 tobolek kardamomu
jehněčí kýta o váze asi 2 kg
8 neloupaných stroužků česneku
80 ml citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.

2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.

3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.





ČTĚTE TAKÉ:
Velikonoční recept: Kuře se zelenou nádivkou




Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz




Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Dnes | Máte doma kočku, psa nebo snad dokonce oba dva? Pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad…

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…