Velikonoční recept: Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Velikonoční recept: Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Při pohledu na kuřátka, selátka, králíčky, jehňátka a další mláďátka nás jímá něha. Na velikonočním stole pak podlehneme jejich šťavnaté jarní chuti, jež smaže vzpomínky na dlouhou zimu.

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Na 8 porcí

PŘÍPRAVA: 2 1/2 hodiny

2 lžíce olivového oleje 1 lžička mořské soli hrubě drcený černý pepř 2 červené a 2 žluté papriky 1 bobkový list 10 celých hřebíčků 8 tobolek kardamomu jehněčí kýta o váze asi 2 kg 8 neloupaných stroužků česneku 80 ml citronové šťávy sůl a pepř na dochucení

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem.

2. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat.

3. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.

ČTĚTE TAKÉ:
Velikonoční recept: Kuře se zelenou nádivkou


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud