Velká sýrová nakládačka

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Mohou být skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu nebo třeba velmi jedlým dárkem. Nakládané sýry zvládne i kuchař začátečník a při troše fantazie je výsledek nejen chutný, ale také pohledný.

Řekni to hermelínem

1 sklenice - příprava: 15 minut

* 4 hermelíny
* oblíbené koření toho, pro koho nakládáte
* česnek a cibule pro zdraví
* chilli paprička jako afrodiziakum
* slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozkrojte. Vykrajovátkem z jedné poloviny vykrojte srdíčko. Obě půlky pak posypte kořením. Přidejte pár plátků česneku a cibule. Poloviny přilepte k sobě. Vkládejte do sklenice, prokládejte plátky česneku a cibule, ke stěně sklenice vkládejte vykrojená srdíčka posypaná kořením. Nakonec přidejte chilli papričku a vše zalijte olejem.

Cibulák

1 sklenice - příprava: 15 minut + odležení

* 4 hermelíny
* 4 lžíce sušené pečené cibulky
* 4 velké šalotky
* 3 sušené chilli papričky
* koření podle chuti
* slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozřízněte a jednu polovinu posypte vrstvou sušené pečené cibulky. Na druhou část pokládejte na kolečka nakrájenou šalotku. Přiklopte půlky hermelínu k sobě a vložte do připravené nádoby. Posypte chilli papričkami i oblíbeným kořením a poté zalijte olejem a nechte v chladnu odležet.


Tip do knihovničky

Recepty z tohoto článku najdete v sympatické kuchařce VELKÁ SÝROVÁ NAKLÁDAČKA Kateřiny Suché a Ivy Bartošové, kterou vydala Mladá fronta. K dostání v knihkupectvích a na www.mf.cz.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Dnes | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

20. 5. | Jeho pronikavá sladká vůně je doslova omamná. Za pár dní ale odkvete a vy si na ni budete muset…

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

19. 5. | Je krásný, elegantní a také odolný. Ostré sluneční paprsky mu neublíží, déšť ho nerozmočí. Vydrží…