Velká sýrová nakládačka

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Mohou být skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu nebo třeba velmi jedlým dárkem. Nakládané sýry zvládne i kuchař začátečník a při troše fantazie je výsledek nejen chutný, ale také pohledný.

Řekni to hermelínem

1 sklenice - příprava: 15 minut

* 4 hermelíny
* oblíbené koření toho, pro koho nakládáte
* česnek a cibule pro zdraví
* chilli paprička jako afrodiziakum
* slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozkrojte. Vykrajovátkem z jedné poloviny vykrojte srdíčko. Obě půlky pak posypte kořením. Přidejte pár plátků česneku a cibule. Poloviny přilepte k sobě. Vkládejte do sklenice, prokládejte plátky česneku a cibule, ke stěně sklenice vkládejte vykrojená srdíčka posypaná kořením. Nakonec přidejte chilli papričku a vše zalijte olejem.

Cibulák

1 sklenice - příprava: 15 minut + odležení

* 4 hermelíny
* 4 lžíce sušené pečené cibulky
* 4 velké šalotky
* 3 sušené chilli papričky
* koření podle chuti
* slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozřízněte a jednu polovinu posypte vrstvou sušené pečené cibulky. Na druhou část pokládejte na kolečka nakrájenou šalotku. Přiklopte půlky hermelínu k sobě a vložte do připravené nádoby. Posypte chilli papričkami i oblíbeným kořením a poté zalijte olejem a nechte v chladnu odležet.


Tip do knihovničky

Recepty z tohoto článku najdete v sympatické kuchařce VELKÁ SÝROVÁ NAKLÁDAČKA Kateřiny Suché a Ivy Bartošové, kterou vydala Mladá fronta. K dostání v knihkupectvích a na www.mf.cz.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Dnes | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Včera | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…

Neotřelé recepty na zahradní párty

Neotřelé recepty na zahradní párty

16. 8. | Chcete se u grilu blýsknout před přáteli zajímavými recepty? Krásným letním víkendům už je skoro…

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

Nejkrásnější pelíšky pro psy, které si doma vyrobíte za pár korun

16. 8. | Také máte doma psa, který se nejraději rozvaluje ve vaší posteli a vy se ani nemůžete pořádně…