Velké úsilí zlepšuje vnímání chuti pokrmů

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Po tvrdé práci si jídlo většinou člověk nejen zaslouží, ale také lépe vychutná. Podle studie z Marylandu má velké úsilí vynaložené k dosažení pokrmu skutečně vliv na vnímání jeho chuti.



Dalším pozitivním vlivem tohoto úsilí je podle psychologů to, že při něm lidé volí raději zdravé varianty pokrmů.

„V podstatě jsme prokázali, že pokud vynaložíte větší úsilí pro získání jídla, nejenže ho více oceníte, ale také vám bude více a lépe chutnat,“ tvrdí docent Alexander Johnson z Johns Hopkins University v Baltimore.

Čím dostupnější jídlo je a čím méně úsilí či peněz člověk pro jeho získání musí vynaložit, tím méně si ho váží a méně ho vychutná.

To může být také důvod, proč obézní lidé volí často jídla tučná z levného rychlého občerstvení. Méně si je vychutnají, méně si jich váží, a proto se jimi přejídají.




ČTĚTE TAKÉ:
Boty dělají člověka!









STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Dnes | Máte doma kočku, psa nebo snad dokonce oba dva? Pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad…

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…