6
Fotogalerie

Výstava Květy 2011: soutěž o vstupenky

V termínu od 14. do 17. července se na výstavišti v Lysé nad Labem uskuteční prodejní výstava Květy 2011. Plánujete-li se na akci vypravit, zúčastněte se soutěže na webu AbecedaZahrady.cz a získejte volný vstup.

Vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na otázku: Jak odstraníte červíky z plodů při výrobě třešňového likéru?

Nápovědu najdete na našich stránkách v pondělním článku Jak připravit hravý třešňový likér. Své odpovědi posílejte na adresu hradova@mf.cz do neděle 10. července 2011.

Do předmětu zprávy napište heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Kvety_3.JPG

Květy letos popatnácté

Již patnáctý ročník oblíbené výstavy nabídne návštěvníkům příjemnou podívanou: na ploše 2 160 metrů čtverečních vytvořené květinové aranžmá z dílny týmu Českého zahrádkářského svazu. Pokud se zajímáte o lilie, nenechte si ujít soutěž v jejich novošlechtění.

Ústřední expozicí výstavy bude obrovské pestrobarevné aranžmá z rozkvetlých květin, jež bude doplněno okrasnými dřevinami, bonsajemi a dalším rostlinným materiálem.

Kvety_2.JPG

Nejen pro bonsajové nadšence

Rozličné variace bonsají můžete obdivovat také v hale A2, k vidění zde bude dokonce rarita – stoletý javor z Japonska, dále elixír povzbuzující růst rostlin či hvězdice levandulová ( Grewia occidentalis), která z a své jméno vděčí velkému množství fialových květů, jež připomínají hvězdy na nebi. Dozvíte se též o léčivém účinku pepře čínského.

Květy foto 1.JPG

Bohatý sortiment zaručen

Zájem návštěvníků o nákupy na zahradnických trzích bývá vzhledem k příhodnému termínu akce mimořádný, takže pokud se chystáte rozšířit sortiment rostlin na svých zahradách, můžete vybírat z pestré nabídky květin, osiv, okrasných a ovocných dřevin, balkonových rostlin, bonsají, léčivých rostlin a bylinek. Ke koupi bude připraven i zahradní nábytek pro chvilky relaxace, nářadí a další potřeby pro zahrádkáře.

Kvety_8.JPG

Věštírna pro návštěvníky

Současně s výstavou proběhne Festival věštění Květy Fialové s bohatým doprovodným programem, ve kterém se představí herečky Jitka Asterová a Mahulena Bočanová. Po celou dobu výstavy budou přední české ,,čarodějnice“ věštit zájemcům jejich budoucnost, představí se i tanečnice.

Objevte léčivou moc rostlin a hub

Za účasti zástupců velvyslanectví Číny a Vietnamu proběhne křest dvou dílů knihy Léčivé rostliny Číny a Vietnamu a zcela nové publikace nazvané Houby a jejich léčivé účinky autora prof. Ing. Pavla Valíčka, DrSc.

Kvety_4.JPG

Co předvedou profesionálové v soutěži Polabský květ 2011

Této soutěže se účastní přihlášení floristé, květináři a zahradníci a jejich úkolem je vytvořit expozici o velikosti čtyři krát čtyři metry z rostlinného materiálu. Expozice budou v den zahájení výstavy ohodnoceny a tvůrci těch nejlepších získají zlatou, stříbrnou a bronzovou plaketu, další umístění pak diplomy a drobné ceny.

Vítěz dostane víkendový pobyt pro dvě osoby do Lázní Poděbrady spolu s poukazem na devět metrů čtverečních prodejní plochy zdarma na výstavu Květy 2012, druhý a třetí soutěžící obdrží předplatné časopisu Receptář a Zahrádkář a poukaz na plochu šest metrů čtverečních. Po celou dobu výstavy bude probíhat na venkovní ploše hudební doprovodný program.

Kvety_7.JPG

Kde, kdy a za kolik

Výstaviště v Lysé nad Labem (ulice Masarykova 1727) je otevřeno od čtvrtka 14. do neděle 17. července každý den od 9.00 do 17.00 hodin. Vstupné činí 80 Kč, snížené (pro studenty a důchodce nebo návštěvníky, kteří u sebe budou mít kupon na 25procentí slevu vystřižený ze zahrádkářského časopisu) 60 Kč. Děti do 10 let mají vstup na výstavu zdarma.

  • Cestu na výstavu si můžete naplánovat i vlakem. Výhodou je, že vlakové nádraží se nachází pouhých 200 metrů od výstaviště.

Doporučujeme

Články odjinud