Vyzkoušejte: Čerstvá Itálie na talíři i na jazyku

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Silné chutě, na které nelze zapomenout. Podmanivost italské kuchyně je jednoznačně v čerstvosti, perfektní kondici surovin a v jednoduchosti receptur.

Vyzkoušejte: Čerstvá Itálie na talíři i na jazyku

Těstoviny s hráškem a chřestem

4 porce příprava: 15 minut

500 g čerstvých těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, 6 stonků zeleného chřestu, 100 g fazolových lusků, 100 g hrášku, 200 g cherry rajčat, 200 ml kuřecího vývaru, 40 g parmazánu, bazalka, sůl a pepř

Těstoviny uvařte na skus. Na olivovém oleji orestujte nasekané jarní cibulky, přidejte nakrájený chřest, fazolky, hrášek a cherry rajčata. Zalijte troškou vývaru, osolte, opepřete a restujte asi 2 minuty tak, aby zelenina zůstala křupavá. Podávejte smíchané s těstovinami, nastrouhaným parmazánem a ozdobte bazalkou.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Zimní zahrada: Kterých chyb se vyvarovat při stavbě?

Zimní zahrada: Kterých chyb se vyvarovat při stavbě?

Dnes | Kdo uvažuje o stavbě zimní zahrady, měl by něco vědět o zásadách výběru vhodné technologie stavby a…

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na perníčky

Medové vánoční perníčky, které hned změknou. Plus 6 dalších receptů na…

Včera | Vánoce bez perníčků jsou jako týden bez neděle. Přinášíme vám proto recepty na ty nejlepší perníčky…

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Včera | Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že…

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku?

21. 11. | Využíváte k likvidaci odpadních vod stále ještě klasickou jímku a napadlo vás ušetřit nemalé…