Vyzkoušejte neodolatelné sýrové chuťovky k vínu

| Autor: PR | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení | komerční sdělení

Pokud vás nebaví o svátcích mlsat jen sladké, zkuste inovaci v podobě slaných sýrových chuťovek. Máte je hotové za pár minut a návštěvu překvapíte jejich neodolatelnou chutí, díky které zmizí ihned ze stolu. Recepty jsou navíc vylepšené o sýry oceněné značkou Regionální potravina.

Sýrové trojhránky

Doba přípravy: 15 – 20 minut

500 g listového těsta
1 vejce
olej
150 g polotvrdého sýru (doporučujeme Farmářský sýr od Moravia Lacto oceněný značkou Regionální potravina)
luční kmín
hrubozrnná sůl

Z listového těsta si vyválíme co největší a nejtenčí plát. Ozdobným kolečkem z něj vytvarujeme trojúhelníky. Potřeme je vajíčkem a posypeme drceným kmínem, hrubou solí a nakonec teprve co nejjemněji strouhaným sýrem. Trojúhelníčky vkládáme na vymaštěný plech či pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 7- 10 minut.

Baby žampiony pečené s anglickou slaninou a zrajícím sýrem

Doba přípravy: 30 minut

500 g malých čerstvých žampionů (doporučujeme ze Žampionárny Doly na Pardubicku)
100 g anglické slaniny
špetka drceného kmínu
100 g zrajícího sýru (doporučujeme Brníčko ze statku Michala Hrdličky v Brníčku)
1 vejce
4 snítky tymiánů
2 stroužky česneku (doporučujeme Česnek z Bořitova v Jihomoravském kraji)

Opláchnuté a očištěné žampiony otočíme kloboučkem dolů a odkrojíme nohu co nejhlouběji. Hlavičku žampionu plníme směsí ze slaniny, sýru a bylinek. Směs připravíme z jemně nakrájené a orestované slaniny, najemno nastrouhaného sýru a přidáme tymián, pepř a česnek. Naplněné žampiony vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 160 - 170°C po dobu zhruba 10 minut, až žampiony zhnědnou, pustí šťávu a sýr na povrchu zezlátne.
Podáváme jako pochutinu s malými kousky pečiva.

Značka Regionální potravina vám zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Receptům dodají Regionální potraviny tu nejlepší chuť, kterou se můžete blýsknout nejen o Vánocích. Více na www.regionalnipotravina.cz

Další články z rubriky

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

20. 5. | Jeho pronikavá sladká vůně je doslova omamná. Za pár dní ale odkvete a vy si na ni budete muset…

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

Zašlý zahradní nábytek? Dejte mu nový lesk!

19. 5. | Je krásný, elegantní a také odolný. Ostré sluneční paprsky mu neublíží, déšť ho nerozmočí. Vydrží…

Chraňte se před sluncem: Stínící technika v exteriéru

Chraňte se před sluncem: Stínící technika v exteriéru

18. 5. | Ke klasice stále patří rolety a žaluzie, ale na trhu se již objevila řada novinek, které vám…