Vyzkoušejte neodolatelné sýrové chuťovky k vínu

| Autor: PR | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení | komerční sdělení

Pokud vás nebaví o svátcích mlsat jen sladké, zkuste inovaci v podobě slaných sýrových chuťovek. Máte je hotové za pár minut a návštěvu překvapíte jejich neodolatelnou chutí, díky které zmizí ihned ze stolu. Recepty jsou navíc vylepšené o sýry oceněné značkou Regionální potravina.

Sýrové trojhránky

Doba přípravy: 15 – 20 minut

500 g listového těsta
1 vejce
olej
150 g polotvrdého sýru (doporučujeme Farmářský sýr od Moravia Lacto oceněný značkou Regionální potravina)
luční kmín
hrubozrnná sůl

Z listového těsta si vyválíme co největší a nejtenčí plát. Ozdobným kolečkem z něj vytvarujeme trojúhelníky. Potřeme je vajíčkem a posypeme drceným kmínem, hrubou solí a nakonec teprve co nejjemněji strouhaným sýrem. Trojúhelníčky vkládáme na vymaštěný plech či pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 7- 10 minut.

Baby žampiony pečené s anglickou slaninou a zrajícím sýrem

Doba přípravy: 30 minut

500 g malých čerstvých žampionů (doporučujeme ze Žampionárny Doly na Pardubicku)
100 g anglické slaniny
špetka drceného kmínu
100 g zrajícího sýru (doporučujeme Brníčko ze statku Michala Hrdličky v Brníčku)
1 vejce
4 snítky tymiánů
2 stroužky česneku (doporučujeme Česnek z Bořitova v Jihomoravském kraji)

Opláchnuté a očištěné žampiony otočíme kloboučkem dolů a odkrojíme nohu co nejhlouběji. Hlavičku žampionu plníme směsí ze slaniny, sýru a bylinek. Směs připravíme z jemně nakrájené a orestované slaniny, najemno nastrouhaného sýru a přidáme tymián, pepř a česnek. Naplněné žampiony vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 160 - 170°C po dobu zhruba 10 minut, až žampiony zhnědnou, pustí šťávu a sýr na povrchu zezlátne.
Podáváme jako pochutinu s malými kousky pečiva.

Značka Regionální potravina vám zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Receptům dodají Regionální potraviny tu nejlepší chuť, kterou se můžete blýsknout nejen o Vánocích. Více na www.regionalnipotravina.cz

Další články z rubriky

Škůdci a choroby pokojových květin v zimě: Jak je zlikvidovat

Škůdci a choroby pokojových květin v zimě: Jak je zlikvidovat

Včera | Pro zdravý růst a vývoj pokojových rostlin je třeba je nejen přihnojovat správnými hnojivy, ale…

Jak vyrobit lojovou kouli pro sýkorky a další ptáčky

Jak vyrobit lojovou kouli pro sýkorky a další ptáčky

20. 1. | Zima je tu. Venku sněží, teploty padají pod nulu. Je proto ten pravý čas začít přikrmovat venkovní…

Nejkrásnější polštářky, které letos musíte mít. Inspirujte se v galerii

Nejkrásnější polštářky, které letos musíte mít. Inspirujte se v galerii

19. 1. | Polštáře a polštářky všech tvarů a velikostí nemohou v domácnosti chybět. Prozáří nejen ložnici,…

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

18. 1. | Silné, husté rostliny, obsypané desítkami květů. Takové pelargonie mohou zdobit vaše okna a balkony…