Zamilovaný popelář učí, jak třídit

Zamilovaný popelář učí, jak třídit

Láska z kontejneru, tak se jmenuje čtvrtý díl pětidílného filmového projektu na podporu třídění odpadů. V díle tentokrát určeném příslušnicím něžného pohlaví se hlavní hrdina, v této epizodě jako popelář, setkává s nešťastnou slečnou, která navíc netřídí odpady.

Opilá blondýnka se vrací z dýchánku, přitom ale nadává kolemjdoucím a lamentuje nad kontejnery s vytříděným odpadem. Seznámí se, se sympatickým popelářem, a během toho se stane něco, co ani jeden z nich nečekal… Osu příběhu tvoří nepříjemná slečna, která tvrdí, že třídění je jen módní výstřelek, který jednou pomine. Hrdinku však nakonec zkrotí láska k sympatickému popelářovi. I přesto, že kamarádkám hlavní hrdinky se zdá chození s popelářem„tak trochu nechutný,“ zamilovaná dívka svůj vztah k sexy popelářovi vidí naprosto jinak. A navíc začala s láskou také třídit. Nechybí romantické scény promáčených hrdinů od deště v pražském parku na Letné ani objetí na popelářském voze.

Komedie pro ženy následuje za žánrovými epizodami ve stylu western, gangsterka a kung-fu v rámci unikátního projektu na podporu třídění odpadů na www.samosebou.cz, do kterého se zapojili známí čeští filmaři. Romanticky laděný příběh natočený slovenskou režisérkou Katarínou Šulajovou, podepsanou pod seriály Horákovi nebo Přešlapy, vyvrací mýtus, že třídění je jen módní záležitost, která brzy pomine. Hlavní ženskou roli si zahrála Barbora Poláková, která se objevila v jednom z dílů Soukromých pastí po boku Vojty Dyka.

Každý díl na www.samosebou.cz vyvrací vtipnou formou nějaký mýtus o třídění odpadů. Na webu můžete shlédnout, jak se hlavní hrdina v podání sympatického Tomáše Měcháčka vypořádal s mýtem že „vše skončí na jedné hromadě,“ „stejně nikdo netřídí“ nebo „že třídění zabírá spoustu místa.“ Pětidílná série bude pokračovat 17.10. filmem noir, který natočil režisér Radim Špaček, oceněný Českým Lvem za film Pouta. Jelikož se ve filmu hrdina bojující s mýty stylizuje do šarmantního detektiva z 50. let, máte se dámy na co těšit.

Pokud vás zajímá téma třídění a recyklace odpadů, více naleznete také na stránkách www.jaktridit.cz.

Doporučujeme

Články odjinud