Zapojte děti do přípravy dětské párty!

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Chystáte dětskou oslavu? Vytáhněte fígle z rukávu a připravte svým ratolestem dobroty, ze kterých si samy vykouzlí jedinečné menu.

Získejte pozornost dětí a čas pro sebe tím, že jim na stůl dáte popcorn, křupky a bobulovité ovoce, jako jsou borůvky nebo maliny. Do jehel navlékněte barevnou nit a na konec navlečte některou z dobrot. Starší děti pak mohou samy navlékat, menším pomozte nebo jim dejte do ruky špejle. Vytvoří si barevné špízy, ze kterých se snadno ujídá. A vy si mezitím můžete připravit suroviny na finger foods neboli jídla, která lze jíst rukama. K těmto účelům se hodí jakékoli ovoce a zelenina, především okurka, mrkev nebo třeba kedlubna. Děti zcela jistě ocení také domácí hranolky nebo oblíbený wrap.


Kuřecí wrap se zeleninou

Příprava: 30 minut

4 porce:
* 400 g kuřecích prsních řízků
* sůl a pepř
* olej na smažení
* 4 tortilly
* 1 menší ledový salát
* 150 g cherry rajčátek
* 150 g zakysané smetany

Omyté a osušené kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a dozlatova orestujte na oleji. Tortilly zabalte po jedné do alobalu a nahřejte při teplotě asi 100 °C v troubě. Omytý ledový salát natrhejte na menší kousky.

Cherry rajčátka omyjte a podle potřeby rozpulte. Zakysanou smetanu přendejte do misek. Dětem pak vše vyskládejte na talíře na stůl. Nechte je, ať si tvoří vlastní tortilly. Ty společně přeložte a zabalte do ubrousku.

Náš TIP: Tortilly můžete připravit i nasladko. Stačí vám k tomu měkký tvaroh, sezonní ovoce a trocha vanilkového cukru.


Čevapčiči se salátem

Příprava: 20 minut

4 porce:
* 400 g kvalitního mletého masa (směs vepřového a hovězího)
* 1 vejce
* 2 lžíce jemného kečupu
* 2 jarní cibulky
* 4 lžíce strouhanky
* olej na smažení
* 1 menší ledový salát
* sůl a pepř

Mleté maso smíchejte s vejcem, kečupem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte a vmíchejte strouhanku. Ze směsi tvořte šišky a opečte je dozlatova na trošce oleje. Nechte vychladnout a poté napíchněte na špejle. Podávejte na ledovém salátu.

Náš TIP: Z mletého masa můžete vytvořit i klasické placky a podávat je v housce jako hamburger.


Letní bowle

Příprava: 15 minut

8 porcí:
* 16 jahod
* 16 kuliček hroznového vína
* 4 blumy
* 1 jablko
* 1/4 menšího melounu
* 1/4 ananasu
* 20 ml ovocného sirupu
* 1 l sodovky

Omyté ovoce nakrájejte na menší kousky, vložte do mísy, zalijte ovocným sirupem a sodovkou, případně vodou. Podávejte nebo nechte v ledničce vychladit.

Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 6/2013.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…