Zjednodušte si to | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zjednodušte si to

[Soutěž] I v této hektické době stále platí, že rodina by se měla alespoň jednou denně setkat u společného stolu. Je to jedinečný způsob, jak upevňovat vzájemné vztahy.

Společná večeře pro vztah v rodině dělá strašně moc. Je jedno, jestli to bude složitá svíčková anebo rychlý steak. Jde o atmosféru, která dělá domov domovem. Důležité také je, že večeře svede dohromady všechny členy rodiny ke společnému rozhovoru a že si na sebe uděláme čas.

Vzájemně si povíme, jak jsme prožili den, co nás potěšilo anebo co nás trápí. Utvrdíme se v tom, že partner a děti se o nás a naše názory a pocity stále zajímají, že s námi táhnou za jeden provaz, že v nich máme citovou oporu a že se nemusíme bát před nimi odhalit nejen svou sílu, ale i své slabosti.

Je to důležité pro nás, pro partnera, ale nejdůležitější je to pro děti. Ty ke svému zdravému vývoji potřebují pocit bezpečí a nekonečné množství empatie a lásky. Pro nás to ale znamená povinnost každý večer připravit večeři. Po vyčerpávajícím pracovním dni to často bývá vysilující.

A proto: Zjednodušte si to. Je sice možné, že ručně ušlehaný sníh drží lépe než ten z elektrického šlehače, ale kdo na to má dneska čas? Využívejte v kuchni chytrých pomocníků, kterých je na trhu opravdu hodně, od jednoduchých nástrojů až po sofistikované systémy, které vaří, pečou, smaží za vás. Ušetří vám čas i námahu a pomohou vám udržovat teplo domova. A to je hodnota, kterou ničím nenahradíte. Než se pustíte do vaření, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Doporučujeme

Články odjinud