Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Kdy je jídlo ještě k jídlu a kdy už patří do koše? A dají se v některých případech konzumovat i prošlé potraviny? Někdy je to díky zčernání nebo plísni jasné na první pohled, jindy tápeme. Máte několik možností, jak si s tím poradit.

Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

Uzenina lepí? Vyhodit!

S uzeninami je to jednoduché – jakmile začnou mít na povrchu lepkavou vrstvičku, okamžitě je vyhoďte. Šunky a salámy začnou pouštět nakyslou tekutinu, párky nevhodné ke konzumaci zase bývají scvrklé. Stejné to bude s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít neměly. Zkažené salámy zase poznáte podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň.

Maso, které se kazí, má tmavší barvu, než je obvyklé. O žluknutí a plesnivění už se bavit nemusíme, takové maso poznáte na první dobrou a rozhodně nepatří do žaludku, ale do odpadků.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy

Dnes | Nic tak účinně nepomáhá proti únavě, chorobám a stresu jako pohyb na čerstvém vzduchu, uprostřed…

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Včera | Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které…

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

Jak vyčistit troubu snadno, levně a rychle

24. 3. | Se špinavou troubou čas od času bojuje každá z nás. A stojí nás to spoustu úsilí, času i peněz za…

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

Nejzajímavější rostlina světa: Masožravá Mucholapka podivná

23. 3. | Masožravá Mucholapka podivná, Dionaea muscipula, okouzlila už Charlese Darwina, který ji označil za…