Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Kdy je jídlo ještě k jídlu a kdy už patří do koše? A dají se v některých případech konzumovat i prošlé potraviny? Někdy je to díky zčernání nebo plísni jasné na první pohled, jindy tápeme. Máte několik možností, jak si s tím poradit.

Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

Uzenina lepí? Vyhodit!

S uzeninami je to jednoduché – jakmile začnou mít na povrchu lepkavou vrstvičku, okamžitě je vyhoďte. Šunky a salámy začnou pouštět nakyslou tekutinu, párky nevhodné ke konzumaci zase bývají scvrklé. Stejné to bude s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít neměly. Zkažené salámy zase poznáte podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň.

Maso, které se kazí, má tmavší barvu, než je obvyklé. O žluknutí a plesnivění už se bavit nemusíme, takové maso poznáte na první dobrou a rozhodně nepatří do žaludku, ale do odpadků.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Znáte svídy? Výrazné keře, které v zimě vnášejí barvu do zahrady

Znáte svídy? Výrazné keře, které v zimě vnášejí barvu do zahrady

Včera | Svídy budete znát z výslunných strání, kde jsou přes zimu jejich pruty nápadně zbarveny do vínově…

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

20. 8. | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

19. 8. | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…