Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Kdy je jídlo ještě k jídlu a kdy už patří do koše? A dají se v některých případech konzumovat i prošlé potraviny? Někdy je to díky zčernání nebo plísni jasné na první pohled, jindy tápeme. Máte několik možností, jak si s tím poradit.

Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

Uzenina lepí? Vyhodit!

S uzeninami je to jednoduché – jakmile začnou mít na povrchu lepkavou vrstvičku, okamžitě je vyhoďte. Šunky a salámy začnou pouštět nakyslou tekutinu, párky nevhodné ke konzumaci zase bývají scvrklé. Stejné to bude s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít neměly. Zkažené salámy zase poznáte podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň.

Maso, které se kazí, má tmavší barvu, než je obvyklé. O žluknutí a plesnivění už se bavit nemusíme, takové maso poznáte na první dobrou a rozhodně nepatří do žaludku, ale do odpadků.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…