Zkuste Cordon Bleu podle Ivana Vodochodského

| Autor: JJ | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Herec, moderátor a hlavně kuchař Ivan Vodochodský je velký gurmán a milovník jídla. Připravili jsme pro vás dva recepty z jeho kuchyně. Nechte se inspirovat a přejeme dobrou chuť.

Smažené telecí řízky Cordon Bleu

Ingredience:

4 telecí řízky
4 plátky šunky nejvyšší jakosti LE&CO
4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického
2 vejce hladká mouka
strouhanka z čerstvého pečiva
100 ml mléka
1 lžíce citronové kůry
Olej a máslo na smažení

Příprava:

Řízky naklepeme a nasekneme okraje. Na řízky položíme plátek sýra a plátek šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Obalíme je v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citrónovou kůrou a strouhance z čerstvého pečiva. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný!


Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay

Ingredience:

4 puky čekanky 4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku sůl a bílý pepř
citrón

Omáčka 1 cibule
1 mrkev
100 g másla 100 g hladké mouky 150 ml smetany 2 žloutky 100 g tvrdého sýra typu Gruyer muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava:

Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 25-30 min., až je povrch zlatohnědý.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Dnes | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Včera | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…

Tip na výlet: Objevte ty nejkrásnější zahrady jižní Francie

Tip na výlet: Objevte ty nejkrásnější zahrady jižní Francie

20. 7. | Provence je jedním z nejhezčích regionů Francie, plný levandulových polí, vinic a olivových hájů,…

Fotogalerie: Jak uložit kolo v bytě? Ty nejlepší nápady z celého světa

Fotogalerie: Jak uložit kolo v bytě? Ty nejlepší nápady z celého světa

19. 7. | Plánujete pořídit si kolo, ale odrazuje vás to, že nevíte, kam s ním? Nezoufejte! Přesvědčíme vás o…