Zkuste Cordon Bleu podle Ivana Vodochodského

| Autor: JJ | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Herec, moderátor a hlavně kuchař Ivan Vodochodský je velký gurmán a milovník jídla. Připravili jsme pro vás dva recepty z jeho kuchyně. Nechte se inspirovat a přejeme dobrou chuť.

Smažené telecí řízky Cordon Bleu

Ingredience:

4 telecí řízky
4 plátky šunky nejvyšší jakosti LE&CO
4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického
2 vejce hladká mouka
strouhanka z čerstvého pečiva
100 ml mléka
1 lžíce citronové kůry
Olej a máslo na smažení

Příprava:

Řízky naklepeme a nasekneme okraje. Na řízky položíme plátek sýra a plátek šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Obalíme je v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citrónovou kůrou a strouhance z čerstvého pečiva. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný!


Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay

Ingredience:

4 puky čekanky 4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku sůl a bílý pepř
citrón

Omáčka 1 cibule
1 mrkev
100 g másla 100 g hladké mouky 150 ml smetany 2 žloutky 100 g tvrdého sýra typu Gruyer muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava:

Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 25-30 min., až je povrch zlatohnědý.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Včera | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

21. 2. | Pokud jsme začali s rychlením hyacintů, šafránů, narcisů nebo raných tulipánů včas, už v březnu…