Zmrzlinové cookies k snídani? Proč ne! Dnes je totiž mezinárodní den zmrzliny

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

První sobota v únoru je oficiálně Mezinárodním dnem zmrzliny k snídani. Tento svátek vzniknul v 60. letech v New Yorku díky neposedným dětem poté, co tam udeřila sněhová bouře a znemožnila lidem vycházet ven.

Zmrzlinové cookies k snídani? Proč ne! Dnes je totiž mezinárodní den zmrzliny

Jak zacpat dětem pusu

Vystresovaná Florence Rappaport se ocitla se svými hyperaktivními, zábavu hledajícími dětmi v malém domě v Rochestru. A protože už nedokázala vystát jejich neustálý křik a dotazy ohledně zábavy, rozhodla se „zacpat“ jim pusu tím nejjednodušším způsobem, zmrzlinou.

Oznámila jim, že dnes je den Zmrzliny k snídani a dopřála jim do misky lahodnou pochoutku, aby od nich měla klid. A protože si děti nejlépe pamatují ty nejméně důležité věci, o rok později vyžadovaly zmrzlinu znova stejně jako roky následující.

Je to zdravé?

Jedním z mýtů, který provází konzumaci zmrzliny v zimě, je ten, že pokud ji budete jíst, snáz onemocníte. Jenže vztah mezi zmrzlinou, venkovní teplotou a onemocněním nikdo nikdy neprokázal. Právě naopak – v zimě tělo, a hlavně žaludek, při konzumaci nezažívá takový teplotní šok jako v létě.

Zmrzlinové cookies

Oslavte dnešní den třeba nanukem nebo polárkovým dortem nebo si udělejte zmrzlinové cookies.

Potřebujete:

125 g rostlinného tuku Hera máslová
100 g třtinového cukru
1 lžičku vanilkového cukru
1 vejce
175 g hladké mouky
100 g čokolády
1 balení stracciatellové zmrzliny

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C (na 180 °C horkovzdušnou). Na pečicí plechy vložíme pečicí papír. Heru, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme pomocí ručního mixéru do hladka. Do směsi přidáme mouku a nalámanou čokoládu. Po lžičkách dáme těsto na pečicí papír s dostatečnou vzdáleností. Pomocí lžičky těsto lehce přitiskneme, aby nám vzniknul rovný povrch. Cookies pečeme dozlatova 10-15 minut v předehřáté troubě. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Dále spojíme cookies pomocí zmrzliny a vytvoříme sendvič. A můžeme servírovat.

Další zmrzlinové recepty najdete zde.

3 důvody, proč milovat zmrzlinu

1. Báječně chutná.

2. Skládá se jen z několika surovin a má dokonale vyváženou chuť.

3. Umí být tím nejlepším přítelem a lékem na mnoho problémů.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…