Zvěřinové hody: Zkuste srnčí paštiku nebo jelení burger

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Teď je přesně ta správná chvíle, kdy byste si s přáteli měli užít zvěřinu! Poctivé recepty plné masa sice zaberou trochu času, ale občas je fajn nespěchat!

Zvěřinové hody: Zkuste srnčí paštiku nebo jelení burger

Srnčí paštika

4 porce příprava: 4,5 hodiny

800 g srnčího plecka, 200 g špeku, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 6 kuliček jalovce, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 400 g kančích jater (nebo vepřových), hrst tymiánu, hrst plocholisté petržele, sůl a pepř, 400 g nakrájené anglické slaniny

Srnčí maso a špek nakrájejte na menší kousky a spolu s očištěnými šalotkami, česnekem a kořením pečte přiklopené při 180 °C asi 2 hodiny. Po vychladnutí vše namelte, přidejte rozmixovaná kančí játra a nasekané bylinky. Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Směs přendejte do formy vyložené alobalem a anglickou slaninou. Zakryjte alobalem a pečte ve vodní lázni při 160 °C asi 2 hodiny.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Včera | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

21. 2. | Pokud jsme začali s rychlením hyacintů, šafránů, narcisů nebo raných tulipánů včas, už v březnu…