5 nejčastějších afirmací, které vám pomohou změnit život a uzdravit se

5 nejčastějších afirmací, které vám pomohou změnit život a uzdravit se

Chcete něco ve svém životě změnit? Naučte se používat afirmace, což jsou pozitivně formulované věty, které si budete opakovat stále dokola. A není to těžké, každá myšlenka, která vám proletí hlavou, nebo slovo, které pronesete, je vlastně afirmace.

Co to je afirmace?

Používání afirmací je úžasná metoda, kterou lze ovlivnit velmi snadno váš život a třeba se i vyléčit. Afirmace totiž posilují životní cíle a především je ovlivňují. Podle psycholožky Jitky Nesnídalové je ale důležité, abyste těmto pozitivním tvrzením skutečně věřili, ne je pouze naprázdno opakovali. „Při vyslovování afirmací do nich musíte vložit dobrý pocit, lásku, vděčnost a hlavně se smířit s tím, co je teď a tady. Jejich výhodou je, že se dají použít kdykoli a kdekoli. Nemusíte je totiž říkat nahlas, nejdůležitější je, abyste jim absolutně věřili,“ říká. Najděte si takové afirmace, které vám budou příjemné. Třeba těchto pět následujících.

Pokračování 2 / 6

Afirmace pro zdraví

Vyberte si větu, která vás bude uzdravovat. Například: Navracím a udržuji si své tělo ve stavu optimálního zdraví. Už se uzdravuji. Jsem vděčná za svoje zdraví. Zasloužím si dobré zdraví. Všechno v mém těle je v naprostém pořádku. Tyhle věty si pořád opakujte, v duchu nebo nahlas a dívejte se při tom do zrcadla. Říkejte si to vždycky, když budete přemýšlet o zdravotním stavu.

Pokračování 3 / 6

Afirmace pro práci

Na pracovišti se mohou vyskytnout problémy nejrůznějšího charakteru – nerozumíte si s šéfem, kolegou, postrádáte pocit ocenění a tak podobně. Myšlenky je ale možné změnit, změna může být zpočátku nepatrná, ale jakákoli změna je pozitivní krok. Můžete vyslovovat tyto věty: Ctím a respektuji každého člověka. S láskou žehnám situaci a vím, že se vyřeší tím nejlepším způsobem. Jsem v dokonalé harmonii se svým pracovním prostředím a s každým, kdo se v něm nachází.

Pokračování 4 / 6

Afirmace pro lásku a intimitu

Posaďte se před zrcadlo, dívejte se sami sobě do očí a říkejte si: Jsem ochotná osvobodit potřebu navazovat vztahy, které mi neprospívají a neposkytují mi podporu. Řekněte to asi 5x a pokaždé, když to vyslovíte, dejte tomu větší důraz. Bojíte se odmítnutí? Místo toho si řekněte: Miluji a přijímám sebe sama a jsem v bezpečí. Myslíte, že láska nikdy nevydrží? Vyslovte: Láska je věčná. Bojíte se lásky? Říkejte si pořád dokola: Zamilovat se je pro mě bezpečné. Bojíte se, že vám partner ublíží? Místo toho řekněte: Čím víc se otevřu lásce, tím víc jsem v bezpečí.

Pokračování 5 / 6

Afirmace pro peníze

Kdo by je nechtěl. I ty si ale můžete do života přivolat afirmacemi. Opakujte si: Žehnám penězům, které mám. Můj příjem se neustále zvyšuje. Peníze utrácím moudře. Mám tolik peněz, kolik potřebuji. Jsem vždy finančně solventní. Dovoluji si prosperovat.

Pokračování 6 / 6

Afirmace pro odpuštění

Odpustit není vůbec jednoduché a je to jedna z nejtěžších lekcí, kterou vám život dává. Nicméně stojí za to se o to pokusit, jedině tak se můžete osvobodit od své bolesti a pohnout se dopředu. Pokud jste připraveni k odpuštění, můžete vyzkoušet následující afirmace: Odpouštím sama sobě, jsem teď volná a připravená jít dál. S láskou v srdci odpouštím všem, kdo mi ublížili, vědomě i nevědomky. Jsem ochotná odpoutat se od minulosti a odpustit si. Odpouštím všemu a všem ze své minulosti i přítomnosti. Cítím se dobře. Přestávám se trápit výčitkami a osvobozuji se od bolesti.

Doporučujeme

Články odjinud