Oheň:
Pro Lvy, Berany, Střelce se ideálně hodí chilli, ananas a grep, spojení chutí hořkých a pálivých. Hořká chuť je dle astrologie přirozenou chutí ohně a pálivé tóny zase prokrvují tkáně a zlepšují vnímavost.
Co vám bude chutnat?
Sharp Voice
Kombinace ovocných šťáv a ohnivého chilli rozproudí každý začátek večera.
Recept:
• 2 cl lychee sirupu
• 2 cl čerstvé citrónové šťávy
• 2 cl džusu Granini černý rybíz
• 10 cl perlivé minerálky
• chilli paprička k promíchání a na ozdobu
Všechny ingredience smícháme v šejkru a podáváme s papričkou.
BBQ Surprise
Příjemně pikantní a zároveň svěží drink díky kapkám Tabasca.
Tento drink je příjemně pikantní a zároveň díky obsaženému melounu osvěží. Pár kapek Tabasca dodá tu správnou pikantnost.
Recept:
• 8 kostiček červeného melounu
• 1 stonek rozmarýnu
• Pár kapek Tabasca dle chuti
• Mattoni s příchutí grapefruitu na dolití
• Rozmarýn na ozdobu
Všechny komponenty naskládáme do vyšší sklenice a zalijeme minerálkou.
Pokračování 2 / 4
Země
Býk, Panna a Kozoroh ocení prohřívací a sladké nápoje, aby rozproudily jejich stagnující a kyselou energii. Ideální jsou med a vanilka se svou romantickou vůní. Spojení těchto dvou smyslných aromat navodí uklidněnou atmosféru.
Spring Breeze
Hřejivý med a vanilka v unikátní kombinaci s citronem a petrželkou.
Recept:
• 2 cl medové vody (med rozpuštěný ve vodě)
• 1 cl citronové šťávy
• 1 lžička (5 g) vanilkového cukru
• 15 cl minerálky
• 6 lístků kadeřavé petrželky
Tento geniálně jednoduchý koktejl umícháme v nízké sklenici a petrželky přidáme podle chuti.
Forbidden Flowers
Sklenici zabalte do novinového kornoutu, který společně se jménem vtipně odkáže na dobu prohibice.
Recept:
• ½ barové lžíce květů levandule
• ½ barové lžíce (2 g) vanilkového cukru
• 1 cl ROSE Sirup MONIN
• 1,5 cl citrónového freshe
• 4 cl mrkvového freshe
• 10 sedmikrásek
• 10 cl perlivé minerálky na dolití
• na ozdobu 1 lístek růže, svazeček 3 sedmikrásek a kornout z novin, do kterého se zabalí sklenice.
Vše smícháme v obyčejné sklenici, kterou zabalíme do novin.
Podívejte se, jak vnímají ženy u nás v redakci svátek svatého Valentýna.
Pokračování 3 / 4
Vzduch
Blíženci, Váhy, Vodnáři ocení zázvor a zázvorové sirupy, které je zahřívají a dodávají chybějící oheň. Zdroj síly lásky, když se dostal z Egypta do starověkého Říma, byl okamžitě prohlášen za koření lásky. Ze směsi zázvoru a žloutků připravovali afrodiziakum na dvoře Ludvíka XIV.
Co vám bude chutnat?
Mat & Toni
Zázvorový koktejl zahřeje, rozproudí krev a neuškodí ani ve větším množství – vítěz Mattoni Grand Drink 2011.
Recept:
• 3 cl čerstvé limetkové šťávy
• 1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)
• 1 cl zázvorového sirupu (Monin)
• 5 proužků čerstvého zázvoru
• Mattoni na dolití
• zázvor a bazalka na ozdobu
Vše smícháme a pak už jen čekáme na účinky zázvoru.
Ginger Rain
Tato kombinace čerstvého zázvoru s limetkou každého zaručeně postaví na nohy, zahřeje a urychlí metabolismus.
Recept:
• Mattoni perlivá
• 1 limetka
• 1 cl zázvorového sirupu
• 1 lžíce zázvorové marmelády
• 2 cl limetkového džusu Cordial
Dekorace: 2 kousky čerstvého zázvoru, 1 snítka Physalis (židovská třešeň)
V jednoduché větší sklenici vše důkladně promíchejte lžící a zalijte minerálkou.
Pokračování 4 / 4
Voda
Rak, Štír, Ryby si potrpí na vzácné a tajemné příchutě a koření, které prohřejí a rozproudí volně splývavou energii. Nejlépe se využijí skořice a exotické ovoce a sirupy (yuzu).
Co vám bude chutnat:
Cou Cou
Koktejl českého barmana Achima Šipla podle tajného receptu pro tanečnici Cou Cou (kuku).
Recept:
• 0,5 g kokosového oleje
• 3 g čaje Genmaicha (s pečenou rýží)
• 2 cl pyré Monin yuzu
• 3 cl hruškového granini
• 3 cl broskvového granini
• 10 cl Mattoni perlivá
V šejkru vše pořádně promneme, dolijeme džusy a Mattoni a pořádně protřepeme. Vůně exotického yuzu se bude z drinku příjemně linout.
Koktejl perníkový
Koktejl se hodí k romantickému večeru, kdykoli potřebujete rozehřát a povzbudit v chladných dnech.
Recept:
• čerstvě namixovaná jablka
• med
• perníkové koření
• skořice
• citrónová šťáva
• perlivá Mattoni
Čerstvě rozmixovaná jablka smícháme se lžící medu, trochou perníkového koření a skořice, citronovou šťávu kvůli vyvážení chutí a dolijeme perlivou Mattoni.