Horoskop na květen. Komu budou hvězdy přát? | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Horoskop na květen. Komu budou hvězdy přát?

Co vás čeká a nemine v pátém měsíci roku 2014? Hvězdy vám poradí a pokud se jich neumíte zeptat, stačí si přečíst náš článek.

Beran (21.3. - 20.4 )

Věnujte více pozornosti tomu co děláte, protože v tyto dny jste více náchylní k menším úrazům. Přestože procházky a turistika jsou vaší vášní, nezapomeňte na pevnou obuv a dostatečné oblečení, i když počasí svádí k opaku. Váš mlsný jazýček vám může způsobit nemalé problémy. Vyhýbejte se proto hlavně mraženým pochoutkám. Pozor na váhový přírůstek, který vás pochopitelně moc nepotěší. Během služebních či soukromých cest se můžete těšit na nové, zajímavé setkání, které může vyústit do trvalejšího vztahu. Vždyť je máj, lásky čas.

Býk (21.4. - 21.5.)

Váš zdravotní stav příznivě ovlivňují harmonické vztahy a vaše forma bude výborná. Snaha o zlepšení "kondičky" přinese očekávané výsledky. Jen malou nepříjemnou bolest hlavy vyřešíte delší procházkou na čerstvém vzduchu. Prožijete dny plné lásky a možná vás partner mile překvapí třeba kyticí kopretin. Všechno bude v pořádku, ať už v rodinném nebo pracovním prostředí. Uprostřed měsíce se však může vyskytnout menší pracovní nedorozumění, které vznikne vaší zbrklostí. Není to tím, že máte ze šéfa strach?

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Potrápí vás menší zažívací potíže a některé Blíženky i alergická rýma. Dobrým lékem bude vyhýbat se stresu, dietnější strava a bylinkové čaje. Také si dávejte pozor na klimatizaci, protože velký teplotní rozdíl organismu příliš neprospívá. Choulostivé jsou hlavně uši a oči. Navzdory této hrozbě máte před sebou krásné a harmonické dny plné pohody. K dobré náladě přispěje i zpráva o nečekané platbě, která se od května začne na vašem účtu objevovat pravidelně. Tyto rychlé peníze však hned neutrácejte, ještě v létě se vám budou náramně hodit.

Rak (22.6. - 22.7 )

Vaše špatná nálada pramení z nedostatku pohybu a neschopnosti správně se odreagovat. Uvědomte si, že tělo má poslouchat vás a ne naopak. Chybí vám totiž kontakt s okolím, kromě rodiny, kde se nějak zastavil čas, a nic vás nenutí se sebou něco dělat. Zaostáváte i na duchu, a pokud s tím rychle něco neuděláte, přístup okolí se k vám nezmění. Pomůže vám pobyt mimo domov, kde načerpáte novou energii a poznáte příjemné lidi. Že nevíte kam jet? Třeba ke kamarádce na víkend nebo si na internetu najděte tip na výlet.

Lev (23.7. - 22.8 )

Májové období bude pro vás tím nejklidnějším v roce, kdy budete mít čas na dlouho plánovaný operační zákrok. Rekonvalescence se nebojte, bude probíhat bez komplikací a vaše tělo bude opět fungovat jako hodinky. Dokonce vám neuškodí ani menší prohřešky ve stravování. V práci nechtějte odvrátit to, co se nedá. Uplatněte diplomacii a osobní šarm, avšak nikoli na úkor vlastní hrdosti. Dařit se vám bude i v lásce, nezapomínejte však na to, že nikdo není dokonalý a menší nesrovnalosti hoďte za hlavu.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Do cesty se vám připlete někdo, kdo vás velice zaujme. Nevyhnete se zvažování pro i proti a očekávejte, že budete postaveni před životní rozhodnutí. ale nakonec přece jen zvítězí věrnost. Velkým překvapením bude vaše minulost, která dá o sobě vědět v tu nejméně vhodnou chvíli. Po vaší společnosti zatouží prarodiče či někdo, koho jste dlouho neviděli. Setkání bude oboustranně srdečné, zvlášť vezmete-li sebou děti či vnoučata. Po zdravotní stránce se mějte stále na pozoru - trávicí systém ještě není úplně v pořádku, proto se striktně držte doporučené diety.

Panna (23.8. - 22.9 )

Snažte se využít každou volnou chvilku k odpočinku a relaxaci, ať už je budete trávit jakkoliv. Četba, sport, welness, domácí kutění - stačí si jen vybrat a oddat se oddechu. Pokud máte pocit, že potřebujete dovolenou právě teď, neváhejte, ozvěte se a co nejdřív jeďte pryč. Když zůstanete, hrozí, že vás podrazí neseriózní člověk, kterému slepě věříte . Může to být někdo, kdo bude mít zájem se na vás "nalepit" a obrat vás o každý kousek energie. Trvat to bude ale jen krátce, naštěstí si brzy půjde svou cestou.

Štír (24.10. - 22.11)

V citové sféře máte před sebou docela pěkné a vyrovnané období. S každým se dokážete shodnout, proto pro vás nebude problém mít kolem sebe spoustu přátel. Najdete si i čas věnovat se svým blízkým, dětem, rodině. Společně si naplánujete letní aktivity a dokonce už teď začnete s přípravami. Zdravotně na tom budete výborně, neozvou se ani vaše "staré rány", tak proč se na léto netěšit. Trošku vás však potrápí auto, ale servisní prohlídka jej dostane do obvyklé formy. Mezitím jezděte na kole nebo choďte pěšky, oboje vám pomůže poznat něco nového.

Střelec (23.11. - 21.12 )

Pokud se na někoho spoléháte, zklame vás. Proto nepodceňujte maličkosti, dělejte si rezervu a své penízky si pořádně hlídejte. Však to znáte, podáte prst... Májová láska se ponese v duchu jednou nahoře, podruhé dole. Možná byste si měli uvědomit, že váš partner je dospělý a svérázný člověk. U něho platí dvojnásob, že kdyby byli muži spokojeni sami se sebou, byli by spokojeni i se svými ženami, a naopak. Když vás někdo vytočí, myslete na něco hezkého a nechte to být. Ten, kdo ustoupí, tentokrát i vyhraje.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Klíčovým aspektem spokojeného života je pro vás den a slunce, což znamená, v noci spát a ve dne pracovat. Když nedodržujete denní režim jste velmi náchylní se rychle unavit a tím pádem děláte chyby. Neustálé opravy vás zdržují a pak práci nezvládáte. K potížím se soustředěním se přidají starosti s výchovou dětí. Inu, malé děti, malé starosti, ale s velkými je již horší pořízení. Zkuste získat zpět jejich důvěru, i když to nebude snadné. Udělejte první a pro vás osvobozující krok, který vám pomůže najít vnitřní klid. Důležitá bude spolupráce partnera.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Všechny své plány realizujte s trpělivostí a pořádnou dávkou zodpovědnosti. Úmysl je sice hezká věc, ale bez správného nadšení výsledek za mnoho nestojí. Vaší parketou bude tvořivost s pořádnou dávkou romantiky, takže rutinu si nechte na jindy a s klidným svědomím renovujte svůj šatník, vybírejte nové záclony do bytu a vymýšlejte společný rodinný program. Koncem měsíce se objeví někdo, kdo vás mimořádně potěší. Pokud víte jak na partnera, nebudete muset prosit o to, po čem toužíte. Inspirujte ho a on s darem vyrukuje sám od sebe.

Ryby (21.2. - 20.3 )

Ani po dovolené snů, která utekla rychleji než byste si přáli, nebudete mít méně pracovních povinností. Pracovní tempo bude sice vražedné, ale dostanete šanci se seznámit se s osobou, která bude pro váš další život velmi důležitým pilířem. Nový kontakt přižene i nový vítr do plachet finančního toku, jenž se povážlivě ztenčil. Pro zpestření všedních dnů si naordinujte fyzickou práci, která přinese uspokojení nejen vám, ale i rodině. Malování, úklid zahrady nebo garáže dokáží s unavenou duší udělat zázraky.

Doporučujeme

Články odjinud