Jak mít všechno, na co si vzpomenete

Jak mít všechno, na co si vzpomenete

Zní to hezky, ale jak na to? Bohužel se nám totiž stává nejen to, co nejvíc chceme, ale i to, z čeho máme až panickou hrůzu. Jak je to možné? Je to proto, že do svých přání – i obav – vkládáme silné emoce a živou představivost, kdy přesně víme, jak by měl výsledek (ten pozitivní i ten negativní) vypadat. Všechno, co se nám děje a jak vnímáme okolní svět, je totiž výsledkem našeho vnitřního stavu, našich myšlenek. Co tedy dělat, aby se vám splnilo přesně to, co chcete? Tady je jednoduchý a funkční postup, jak na to.

1. Motivace

Bez té nemá vůbec cenu cokoli začínat. Když budete dělat věci bez vnitřního přesvědčení, že je dělat opravdu chcete, výsledek bude žalostný a ve výsledku k ničemu. Ztratíte jen spoustu času a energie, kterou byste mohla věnovat něčemu jinému.

Pokračování 2 / 10

2. Vystoupení ze zóny komfortu

Počítejte s tím, že svému cílibudete muset něco obětovat – čas, peníze, sílu... Nic nejde úplně samo. Chcete-li vyhrát ve sportce, minimálně si musíte koupit los a zaškrtat nějaká čísla.

Pokračování 3 / 10

3. Cíl

Rozhodněte se, co přesně si přejete mít (cíl by měl být realistický – pokud je vám padesát a nikdy jste neuběhla ani metr, téměř určitě nezvítězíte na olympiádě coby maratonská běžkyně, stejně těžko se umístíte v soutěži krásy pro teenagery).

Pokračování 4 / 10

4. Detaily

Představte si do těch největších podrobností, jak má výsledek (v tomto případě váš budoucí partner a váš vztah) vypadat. Měla byste si ho procítit všemi smysly – jak vaše láska voní, když se spolu objímáte, jaké je na omak jeho oblečení a síla jeho objetí, jak bude vypadat váš společný den od rána až do večera se všemi detaily – co budete jíst, kam budete společně chodit, co budete dělat s přáteli...

Všechno, co si dokážete představit, se totiž může zhmotnit do reality. Jinak byste si to přece ani nemohla vymyslet. Nepochybujte o svých vizích. Kde jinde by měly být než ve vaší hlavě?

Pokračování 5 / 10

5. Přítomný čas

Teď nastane další důležitá část vašeho plánu. Budete si představovat, že všechno z bodu 2 už je realita, že už to prostě máte! Všechno, co se děje, se totiž děje teď a tady. Vzpomeňte si, jaké to bylo, když jste byla poprvé šťastně zamilovaná.

Vybavte si ten pocit a udržte si ho v sobě. Zákon přitažlivosti funguje, podobné se přitahuje. Pokud si budete přát prince na bílého koni, ale uvnitř se budete cítit jako největší zoufalec, přitáhnete k sobě jen člověka podobně naladěného.

Někoho, kdo bude očekávat princeznu, ale je nešťastný a v hloubi duše si myslí, že vztahy stejně nemají cenu a nic dobrého z nich nakonec nebude, potká jen vás – ženu, která je například přesvědčená, že na žádného pořádného chlapa nemá, a výsledek bude jen jedna velká vzájemná katastrofa a oboustranné nesplněné očekávání.

Je na to takové to pěkné přísloví: Vrána k vráně sedá. Pamatujte, že budoucnost neexistuje, je čas jen teď a tady, nic jiného. Takže: Vy, šťastná a zamilovaná, máte vedle sebe báječného milujícího partnera a máte ho teď a tady. Jde to? Usmíváte se? Tak to je dobře.

Pokračování 6 / 10

6. Činy

Bez nich to nepůjde. Chcete-li sportovce, kupte si tenisky a jděte běhat, ať se dostanete do té správné energie. Udělejte místo ve skříni, aby si měl váš miláček kam dát svoje věci. Kupte nové pánské domácí přezůvky, aby, až přijde, měl co nazout na nohy.

Začněte také kupovat víc jídla, jako pro dva lidi (nebude na škodu, když občas uvaříte dvě večeře – co na tom že jedna zbyde – vesmíru tím dáváte najevo, že už je tu plný talíř pro druhého člověka), použijte feng-shui a umístěte do bytu do rohu vztahů (pravý nejzadnější roh, když stojíte zády ke vchodovým dveřím) obrázek zamilovaného páru. Zařiďte se prostě tak, že jste doma už dva.

Pokračování 7 / 10

7. Uvolněte se

Pokud budete v křeči, napětí a neustálém očekávání výsledku, který jste si předsevzala, nejspíš se se zlou potážete. Pokud uděláte ty správné kroky a pak se uvolníte, rozproudí se i energie, kterou jste ze začátku dala do pohybu, a bude moc pracovat za vás.

Už se ukázalo, že ty nejlepší nápady a věci se vždycky zrodily ve chvílích klidu, kdy byli lidé uvolnění, nic nedělali a v podstatě na nic nemysleli. Proč to od nich taky neokopírovat.

Pokračování 8 / 10

8. Nekontrolujte!

Vezměte si, jak to chodí v přírodě. Zasadíte do dobré půdy sazeničku, zalijete ji – a necháte přírodu pracovat. Občas zem prokypříte, zalejete, pokud je potřeba, ale necháte rostlinu růst. Tak by to mělo být s vaším projektem.

Dodat dobré podmínky (okolnosti), dobrou sazenici (nápad) a pak počkat, nechat projekt růst a jen o něj dobře pečovat. Tady nám zase pomůže příroda – vždyť ani semínko, které byste každý den odhrabala a kontrolovala, jestli už začalo rašit, takovouhle „péčí“ nikdy nevzejde.

Pokračování 9 / 10

9. Neúspěch neexistuje

Tohle si zapište nějakým zlatým písmem rovnou do duše. Věřte sobě, ne cizím názorům. Mějte svoje cíle, neplňte představy okolí. To, co jim by se na vás líbilo. Je to váš život, ne jejich. Pořád si nejste jistá?

Zkuste si sednout, zavřít oči, otevřít pomyslnou cestu k budoucímu partnerovi (nebo výsledku, kterého chcete dosáhnout) a nechat ho, aspoň v myšlenkách, přijít a promluvit si s vámi. Třeba přijdete na něco hodně zajímavého. I to je jedna z cest.

Pokračování 10 / 10

**Dva důvody, proč to nevyšlo**

Myslíte, že jste udělala všechno, a výsledek je přesto nula? Tak si upřímně a pravdivě odpovězte na otázku, co jste nebyla ochotná pro splnění svého snu udělat. A pak to změňte.

Nejlepší jsou totiž dobré a šťastné konce. Vaše neochota taky může být signálem, že o výsledek ve skutečnosti doopravdy nestojíte. Jinak byste se přece nenechala ničím a nikým odradit, nemám pravdu?

Doporučujeme

Články odjinud