Lunární kalendář 1. 4. 2012

Lunární kalendář 1. 4. 2012

Měsíc od 10:35 h vstupuje do znamení Lva, je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se vyhnout stresovým situacím. Vhodný den k návštěvě kadeřníka.

• Dnes má svátek Hugo, zítra Erika

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, sebevědomí, dominance, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat. Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

11. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Ohnivý meč. Probouzí se energie zvaná Kundaliní neboli Hadí síla. Je ukrytá na spodním konci páteře, stočená do klubíčka jako had. Při probuzení stoupá po páteři nahoru a pročišťuje naše čakry od různých blokací. Je to velmi silná transformační energie, proto vše, co dnes začnete dělat, se snažte dotáhnout do konce. Raději nevyvíjejte přílišnou aktivitu, spíše se snažte zklidnit. Nepouštějte se do dobrodružství s nejasným koncem, dělejte jen známé věci. Je špatné dnes zabít jakéhokoliv živého tvora. Vyhněte se práci s noži. Pokud vás dnes rozbolí kostrč a páteř, znamená to, že energii Kundaliní špatně využíváte a je dobré provést očistu. Držte půst, recitujte mantry, udělejte si energetické cvičení nebo očistný rituál. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Copak by to bylo za duben, aby jaro nevyvedl aprílem

ZDRAVÍ

Lev má vliv na krevní oběh, ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Měli bychom ho podpořit krátkým cvičení hned po ránu. Ve dnech Lva bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Snažte se chodit a sedět vzpřímeně, ať záda zbytečně nezatěžujete. Míváme bezesné noci. Vyhněte se dnes všemu, co přetěžuje srdce a krevní oběh. Nemyslíme tím samozřejmě normální fyzickou práci zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli pouštět do namáhavých cest a záměrů. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes pokud možno také stresu. Tento den je vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď. Dnes mají léky větší účinnost. Není vhodný den na očkování ani na operace srdce a cév.

STRAVA

V tomto období je citlivý žaludek, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. Ve dnech plodu je vhodná tato strava: obiloviny, rýže, špalda, ovesné vločky, cibule, cuketa, dýně, fazole, hrách, čočka, kukuřice, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, zázvor. Z ovoce jsou to hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno. V menší míře můžete dnes dušené maso, kysané mléčné výrobky, sýry, sladkosti. Nejezte smažená jídla, vzdejte se kávy, mléka a čokolády. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Slunečnice a třezalka – slunečnicový olej dodá sílu, čaj z třezalky zklidní nervy

KRÁSA

Dny Lva jsou nejvhodnější dny pro stříhání vlasů a také pro první stříhání vlásků u dětí. Kdo se svými vlasy není spokojen, například proto, že mu vypadávají, jsou příliš tenké nebo příliš mastné, tomu doporučujeme ve dnech Lva ostříhat vlasy nebo jejich konečky. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si dnes vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový olej Brahmi + Amla. Depilaci a vytrhávání chloupků nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Na pleť budou dobře účinkovat zpevňující krémy. Nechte si dnes odborně namasírovat záda. Večer vám udělá dobře uvolňující koupel s bylinkami. Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí. Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily, vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte. Vhodný den pro boj s plísněmi. Dřevo dnes nebude vlhké, proto se s ním bude dobře pracovat. Malování a lakování přeložte na vzdušné dny. Opatrně při smažení a fritování, olej by se mohl snadno přepálit.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva ani nevysazujte rostliny. Zkontrolujte rostlinám půdu, zda není vysušená. Nekácejte dříví na topení, takové dřevo příliš rychle shoří. Je vhodný den pro boj s plísněmi a houbovými chorobami. Na zahradě doplňte mulč k rostlinám a stromům, vyčistěte a prohrabte trávník, zasejte nový. Roubujte ovocné stromy. Vysazujte ovocné keře a vinnou révu. Zryjte záhony, podruhé to samé udělejte ve dnech Kozoroha, potřetí v ubývajícím Měsíci, tím se z velké části zbavíte plevele. Zasaďte jahodníky, ty staré ošetřete, vyčistěte jim záhon. Do skleníku vysaďte teplomilnou zeleninu, jako rajčata, papriky a okurky. Můžete vysévat do záhonů podzimní kořenovou zeleninu, sázejte brambory. Chcete-li spálit nějaký zahradní odpad, je na to dnes vhodný den.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Lev • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 13:15 SELČ • Západ Měsíce: 03:36 SELČ • Lunární den: 11 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: semena, plod • Síla: klesající • Živná kvalita: bílkovina • Systém: smyslové orgány

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud