Lunární kalendář 10. 11. 2012

Lunární kalendář 10. 11. 2012

Měsíc prochází od 10:37 h znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř, udržujte proto ledviny v teple. Dnes nic zásadního neřešte. Zkrášlujte sebe i svůj domov, běžte na nákupy.

• Dnes má svátek Evžen, zítra Martin

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, v centru pozorností stojí partnerství. Vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Můžete pocítit radost z krásy. V kurzu jsou společenské akce, oslavy, obchodní jednání i rande. Dnes ale nic zásadního neřešte, lidé jsou více náchylní k pochybnostem a váhání, je těžké se rozhodnout.

26. LUNÁRNÍ DEN

Den má symboly Žábu a Bláto. Dávejte si dnes pozor na krádeže, a to nejen věcí, ale i myšlenek a nápadů! Dnes vám v rozhovorech s lidmi může být snadno odčerpávána energie, proto se stýkejte jen s lidmi, kteří jsou vám sympatičtí. Pozorujte a rozeznávejte, kdo vám chce “mazat med kolem pusy“ a kdo s vámi naopak mluví upřímně. Moc nemluvte, spíše poslouchejte. Snažte se s ničím se neztotožňovat a nic si nebrat osobně. Nechte vše proudit kolem vás a pouze to pozorujte. Nezačínejte dnes nové věci, nemuseli by být dokončeny. Vyhněte se zakouřeným místnostem. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když stromy kvetou v listopadu podruhé, tak potom levná zima jistě nebude

ZDRAVÍ

Váhy působí na kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Cokoli uděláte v tyto dny pro tyto části těla, působí dvojnásob pozitivně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. Všechno, co boky, ledviny a močový měchýř zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji.

Je snadné dnes dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pijte, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také je dobré něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na boky a nohy.

Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte ořechy a semínka, můžete v menším množství i sladkosti. Nyní je žaludek citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Nejsou vhodná smažená jídla, čokoláda ani maso.

Je den květu, proto ze zeleniny upřednostněte:

• květák a brokolici, artyčoky, kopr, mangold

Pitný režim: pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody s kapkou citronu, aktivizují se tím střeva. Pijte čaje na čištění krve a posílení ledvin a čaje z květů rostlin – měsíčkový, ibiškový, třezalkový, vhodný je také šípkový a mátový. Dnes nepijte kávu.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si čistící pleťovou masku. Bojujte proti striím a celulitidě. Problémové partie masírujte hrubou žínkou ve směru hodinových ručiček, potom je natřete krémem nebo olejem na vypnutí tkáně. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit si nějakou krásnou věc.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. Vyvětrejte sklep, pokud nemrzne. Při vhodném počasí je možné stále sázet růže a cibuloviny. Všechny trvalky již zazimujte, přeneste je dovnitř nebo je přikryjte chvojím a listím. V komoře proberte zavařeniny – pokud jsou některé napadeny plísní, vyhoďte je. Zlikvidujte úrodu, která je napadena hnilobou.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 02:28 h • Západ Měsíce: 14:17 h • Lunární den: 26 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud