Lunární kalendář 11. 3. 2012

Lunární kalendář 11. 3. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují. Dnes je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost. Dnes má svátek Anděla/Angelika, zítra Řehoř

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

20. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Orel a je dnem proměny, říká se mu také Kruh života. Sbíhají se do něj všechny energetické svazky. Probíhá duchovní přerod, dnes můžete nahlédnout do zákonů Vesmíru. Pokud si moc nedůvěřujete, raději v ničem neriskujte a nezačínejte nic nového, mohlo by se vám to vymknout z rukou. Věci se budou řešit jakoby samy od sebe. Je dobré věnovat se rodině a hospodaření. Dnes není vhodný den pro jakoukoliv samoléčbu, ani léčbu přes senzibily. Měla by nejasný výsledek, raději tedy neriskujte. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Prach-li březen plodí – tráva, list se rodí

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř, močovod a konečník. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Pozor na prochladnutí. Budoucí matky by se měly chránit před každou námahou a nezvedat nic těžkého. Pijte borůvkové a brusinkové nápoje.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu, jako je čekanka, kapusta kadeřavá, kedlubna, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí. Můžete kysané mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Jezte hodně vlákniny. Vynechejte kávu a čokoládu. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dobře vám udělají i borůvkové čaje, ženský čaj a řebříčkový čaj, čaje na očistu ledvin a močového ústrojí. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Doporučujeme vám lahodný brusinkový pečený čaj.

KRÁSA

V ubývajícím Měsíci pomáhají kůži detoxikační masáže vhodnými oleji a bylinné koupele. Na pleť nanášejte čistící pleťové masky, je vhodné ošetřovat akné a rozšířené póry. Na problematickou pleť vyzkoušejte přípravek Tarika Akné. Na vlasy používejte čistící bylinné šampony. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto ani nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny z prádla a předmětů půjdou dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Štír je ideální pro výsadbu, setí, přesazování, zalévání a hnojení. Můžete přihnojit a zalít pokojové rostliny. Zavlažte venkovní trvalky, stromy a stálezelené keře, doplňte mulč. Zkontrolujte a vyčistěte jezírka. Prořežte živý plot z opadavých listnáčů. Můžete sázet prostokořené stromy a keře s opadavými listy. Vysejte ranou zeleninu. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Ani průklest ovocných stromů a keřů dnes nedělejte. Nekácejte stromy.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 22:34 SEČ • Západ Měsíce: 07:18 SEČ • Lunární den: 20 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud