Lunární kalendář 12. 9.

Lunární kalendář 12. 9.

Měsíc prochází znamením Ryb, dnes je úplněk. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu a tučným jídlům. Věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

ENERGIE DNE Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

16. lunární den

Je dnem rovnováhy a harmonie a spravedlnosti. Za žádnou cenu se nerozčilujte a ani se nenechte „vyvést z rovnováhy“. Snažte se být v klidu. Dnešek má symbol Motýla. Zkuste si o motýlech něco přečíst, snáze tak pochopíte energii tohoto dne a procesy v něm probíhající. Velmi vhod dnes přijdou posilovací cviky a rituální očista. Nedoporučuje se sex. Nejezte houby ani živočišné pokrmy. Sny vám vyzradí vaši touhu po něčem nebo po někom. Pijte čaje, které čistí krev, například kopřivový.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

ÚPLNĚK Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex. Úplněk v Rybách využijte k meditaci a spojení se s naším vnitřním Já.

PRANOSTIKY

• Zářijový déšť polím potrava, zářijové spršky pro víno otrava ZDRAVÍ Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti vznikají rychleji než v jiných dnech. Ryby působí na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi reflexních zón na ploskách nohou. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel

STRAVA

Je úplněk, proto byste dnes neměli svoje tělo zatěžovat těžkými jídly, jezte jen jídla lehce stravitelná. Pokud to zvládnete, dejte si půst nebo odlehčovací den. Pijte převařenou vodu a ředěné džusy či zeleninové šťávy. Jezte jen ovoce nalačno a lehká zeleninová jídla. Naše tělo ve dnech Ryb dobře zpracovává sacharidy, můžete si tedy dopřát sladkosti, med a mák, ovšem raději jen dopoledne. Konzumujte kysané mléčné výrobky, oves, čočku a pohanku. Určitě dnes vynechejte maso a kynuté pečivo, nezatěžujete střeva, která jsou dnes ovlivňována.

KRÁSA

Udělejte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání vlasů, často se pak tvoří lupy. Také s mytím spíše počkejte na vhodnější den. Vyhněte se stříhání a upravování zarostlých nehtů, stále by dorůstaly špatně. Připravte si koupel s aromaoleji, udělejte si masáž chodidel, běžte do sauny. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat. Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Perte prádlo, čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné), špína půjde dobře dolů. Dnes je vhodný den na odčervení zvířat. MAGIE Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Zalijte a pohnojte pokojové rostliny a trvalky. Zavlažte jehličnany a stálezelené dřeviny. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot, dopusťte do něj vodu. Dolijte vodu také do napajedel pro ptáky. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu. Sklízejte listovou zeleninu a byliny určené ke zmrazení. Ostatní zeleninu a ovoce sklízejte pouze k okamžité konzumaci, dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování.

Lunární den ve zkratce: • Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou • Fáze Měsíce: úplněk v 11:27 SELČ • Východ Měsíce: 18:54 SELČ • Západ Měsíce: 06:37 SELČ • Lunární den: 16 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc zaří najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud