Lunární kalendář 13. 1. 2012

Lunární kalendář 13. 1. 2012

Měsíc putuje ve znamení Panny, je v ubývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Udělejte si dnes čas na péči o sebe, navštivte kosmetický nebo kadeřnický salon.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne, ovládaného znamením Panny, jsou: analyzování, rozebírání, soustředění se na detaily, povinnosti, organizace, pořádkumilovnost. Péče o rodinu a o svoje zdraví je dnes v popředí. Půjde vám učení, drobné opravy, činnosti vyžadující detailní přístup a vyřizování korespondence. Dnes dotáhnete věci do konce.

PRANOSTIKY

• Když se leden vydaří, naděj na úrodu nezmaří.

ZDRAVÍ

Znamení Panny ovlivňuje trávící orgány. Citliví lidé teď mají problémy se zažíváním. V těchto dnech se zvlášť doporučuje vhodná strava, neměla jíst těžká nebo tučná jídla. Léčivé rostliny nasbírané v Panně působí blahodárně nejen na žaludek, ale také na krev, nervy a slinivku břišní. Především směs bylin na čaj k pročištění krve nasbíraná v Panně se nemine dobrým účinkem. Dnes je vhodný den pro návštěvu lékaře. Více o lunárním dni se dočtete zde.

STRAVA

Protože Panna ovlivňuje střeva a trávení, dopřejte si jen lehkou a dietní stravu, tučným jídlům se vyhněte. Jezte stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše. Je den kořene, proto v jídelníčku upřednostněte zeleninu, která roste pod zemí, např. brambory, celer, čekanku, černý kořen, červenou řepu, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín. V menší míře je dnes povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Slaďte medem, kořeňte česnekem a bylinkami. Střevům udělá dobře dostatek pohybu. Můžete si udělat jemnou masáž břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, podpoříte tak střevní činnost. Pijte čaje na očistu trávicího ústrojí. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí. Léčivá rostlina pro tento den: Čekanka obecná – čaj z kořene čekanky podpoří látkovou výměnu

KRÁSA

Dnes je velmi vhodný den pro celkovou péči o tělo. Necháte-li si v tento den upravit či zastřihnout vlasy, zachovají si déle formu a krásu, účes bude dobře držet. Vlasy umyjte přírodním šamponem a udělejte jim výživný zábal, doporučujeme vlasový olej z himalájských bylin. Udělejte si čistící pleťovou masku, pečujte také o nehty. Boj s lupy bude úspěšný. Prohřejte si tělo v teplé lázni s mořskou solí, podpoříte tím vylučování škodlivin z těla.

Vhodné éterické oleje a vůně: Kadidlo, Verbena, Jasmín, Levandule, Hyacint, Šalvěj, Vetiver, Šalvěj muškátová

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Panně se provádějí obřady na zapuzení nemoci, na odstranění negativních energií a vibrací, na přivolání zdraví.

DOMÁCNOST

Ukliďte a srovnejte si věci, udělejte pořádek ve skříních, vyčistěte skvrny z potahů a látek. Zaměřte se dnes na detaily a maličkosti. Na hadřík, se kterým budete čistit nábytek, kápněte pár kapek citronové esence, citron zbaví otírané předměty energetických stop, je vhodný zejména na starý nábytek. Tuto esenci můžete také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch. Pokud dáte pár kapek do aviváže, očistíte tím prádlo od energie předchozího nositele. Při malování bytu nebo domu přimíchejte citronovou esenci do barvy, obzvláště po nastěhování. Proveďte drobné opravy.

ZAHRADA

Dny Panny jsou dny kořene s klesající silou. Panna je příznivá pro všechny práce související se sázením, přesazováním, setím a vysazováním. Zima však těmto pracím nepřeje, proto alespoň pečujte o kompost. Posypte ho popelem ze dřeva, tak mu dodáte minerální látky. Nepoužívejte však popel z uhlí! Je vhodný den pro vyvážení hnoje a zasazování sloupků do plotu. Můžete zastřihnout ovocné stromy. Zkontrolujte ochranu stromků proti okusu zvěří. Ve skleníku prokypřete půdu a přidejte do ní kompost. Zkontrolujte pokojové rostliny, odstraňte jejich suché části. Na jiný den nechte konzervování, zavařování a uskladňování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Panna • Ovlivňuje orgány: trávicí orgány, střeva, nervy, slezina, slinivka břišní, látková výměna • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 21:50 SEČ • Západ Měsíce: 09:29 SEČ • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: klesající • Živná kvalita: sůl • Systém: krevní oběh

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud