Lunární kalendář 13. 12. 2012

Lunární kalendář 13. 12. 2012

Měsíc putuje ve znamení Střelce, dnes je novoluní. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte.. Kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou, pedikúru, saunu nebo bylinnou koupel.

Dnes má svátek Lucie, zítra Lýdie

ENERGIE DNE

Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě, dostavuje se touha cestovat, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Jsme otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Dochází k hádkám a výbušným reakcím. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Na vášnivou lásku se dnes ale také dostane.

NOVOLUNÍ

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili.

30. LUNÁRNÍ DEN

Začíná v 07:30 h a končí novoluním v 09:42 h. Jeho symbolem je Zlatá labuť. Tento den je poslední v lunárním cyklu a vy se snažte využít jej k odpuštění, dokončení věcí a splacení dluhů, a to nejen finančních. Vystříhejte se agresivitě. Ukliďte dům a dejte do něj talisman, například v podobě ochranného znamení ve tvaru hvězdy nebo kříže.Talismany mají dnes velkou sílu. Doporučujeme lehkou stravu. Namáhaným orgánem je mozek, proto ho šetřete. Více o lunárním dni se dočtete zde.

1. LUNÁRNÍ DEN

Začíná v 09:43 h a končí v 16:22 h. Jeho symbolem je Lampa. Je dobré ho věnovat očistě. Živel oheň vám v tom pomůže. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho by jste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Cvičení a fyzickou aktivitu nechte na jiný den. Dnes si vytvořte záměr toho, co chcete, aby se vám vyplnilo. Přání a myšlenky z dnešního dne se opravdu plní, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Negativní myšlenky mohou způsobovat žlučníkové a ledvinové kameny. Hledejte duchovní příčiny svých nemocí. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

  • Lucie noci upije
  • Umaže-li si Lucie šaty od bláta, bude si je po celý leden přepírat

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, křížovou kost a kosti stehenní. Cokoliv pro tyto části těla uděláte dobrého, působí dnes dvojnásobně. Vyhněte se chirurgickým zákrokům v těchto místech. To, co stehna a prodlouženou páteř zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech.

Bolesti zad a v kříži dnes pocítíte silněji. Může se ohlásit ischias, křečové žíly a stehenní části nohou. Kdo není zvyklý na dlouhé vycházky a přesto se na nějakou vydá, ať se připraví na pořádnou bolest ve stehnech. Děti ale nechte doma, mohli by jste jim totiž zprotivit turistiku na celý život. Krátká procházka ale naopak všem prospěje. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Vyzkoušejte prohřívající ájurvédský olej na klouby a svaly Flexn-oil, dobrá bude také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Bojujte proti celulitidě, dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky. Trénujte rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Odpočívejte s nohama nahoře.

STRAVA

Je novoluní a to je nejvhodnější den pro očistu a detoxikaci těla. Tělo se při novoluní nejlépe zbavuje škodlivin, proto se snažte je maximálně podpořit. Pokud to vydržíte, tak jezte jen ovoce a zeleninu, pijte čisté ovocné nebo zeleninové šťávy a teplou převařenou vodu. Dneškem přecházíme na převážně živou, čerstvou a tepelně neupravovanou stravu. Jezte tedy hodně čerstvého ovoce a zeleniny, kukuřici, fazole a jiné luštěniny, ovesné vločky. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a koření podporující trávení, doporučujeme koření Trikatu. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka.

Je den plodu, proto doporučujeme:

zeleninu: cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka ovoce: jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Při novoluní se tělo dobře detoxikuje a tomu pomáhají detoxikační, lymfatické a čistící masáže vhodnými oleji, například mandlovým. Udělá vám dobře sauna a teplá koupel, uvolní se ztuhlé klouby. Vyzkoušejte koupelovou sůl s měsíčkem. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž chodidel. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Odstraňujte zrohovatělou kůži, chodidla pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou čistící masky na obličej a dekolt. Dnes si nemyjte vlasy a ani je nestříhejte.

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Úspěšný bude boj proti škůdcům žijícím na povrchu země. Natírejte kmeny stromů vápenným mlékem. Dnes je novoluní a přízemí, půda odpočívá a proto by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat. Nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je však nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin.

Lunární den ve zkratce:

Měsíc ve znamení: Střelec Ovlivňuje orgány: kyčle, pánev, křížová kost, stehna, žíly, celková pohyblivost Fáze Měsíce: novoluní v 09:42 h Východ Měsíce: 07:38 h Západ Měsíce: 16:22 h Lunární den: 30, 1 Kvalita dne: teplý Živel: oheň Část rostliny: plod Síla: stoupající Přízemí

Lunární kalendář na celý měsíc prosinec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud