Lunární kalendář 16. 10. 2012

Lunární kalendář 16. 10. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si bylinnou sedací koupel. Dnes je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost.

• Dnes má svátek Havel/Galina, zítra Hedvika/Heda

Přibývající Měsíc je vhodný pro záležitosti, které jsou v růstové fázi vývoje, stejně jako pro nové začátky. Růst je v tomto období urychlen.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes přecitlivělí a proto zranitelnější než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

2. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Roh hojnosti. Buďte štědří k ostatním, vyvarujte se agrese a lakoty. Tento den je dobré využít pro očistu těla formou půstu, lázně nebo sauny. Tělo nám dává signály o našich postojích a myšlenkách. Pokud se nám z někoho nebo z něčeho „dělá zle“, znamená to, že nám tento člověk nebo tohle škodí. Dnes můžete obdržet důležitou informaci, která vás bude provázet celý měsíc. Vnímejte dobře informace, které k vám přicházejí, a promyslete, jak by se daly využít. Začněte realizovat svoje plány. Rozlišujte, co skutečně potřebujete a co ne. Jezte dnes jídlo, které je plnohodnotné a výživné, ne jen prázdné kalorie. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Na svatého Havla má být všechno ovoce v komoře • Svatý Havel – devět počasí za den

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Cokoli uděláte ve dnech Štíra pro tyto části těla dobrého, bude působit dvojnásob pozitivně, preventivně a léčebně. Výjimkou jsou chirurgické zákroky na těchto místech, ty přesuňte na jiné datum v ubývajícím Měsíci. To, co intimní oblast výrazněji zatěžuje, bude působit škodlivěji, než v jiných dnech.

Ve dnech Štíra se věnujte péči o intimní oblast. Intimní hygiena by měla být samozřejmostí. Preventivní sedací bylinkové koupele teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Vhodné byliny na sedací koupel: řebříček, kontryhel, přeslička, penízek, heřmánek. Dvě hrsti bylin zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut louhovat. Do vany napusťte teplou vodu tak, aby vám sahala nejvýš po boky a přilijte do ní výluh z bylin. V lázni setrvejte tak dlouho, jak vám to bude příjemné, jak bude voda chladnout, můžete dopouštět horkou vodu. Nesedejte dnes na chladné zemi, obzvlášť budoucí maminky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly. Dnešek je také vhodný k ošetření hemoroidů.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

Dnes by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete sýry, maso a vejce. Vyhýbejte se přílišnému množství mléčných výrobků.

Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu:

• čekanka, kapusta kadeřavá, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Dobře vám udělají brusinkové a borůvkové čaje, ženské a ledvinové čaje.

Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

V přibývajícím Měsíci pomáhají kůži vyživující masáže vhodnými oleji, například mandlovým. Na pleť nanášejte pleťové masky. Na problematickou pleť vyzkoušejte neemový prášek. Na vlasy používejte vyživující bylinné šampony. Tělu prospívají masáže a uvolňující bylinné koupele, zejména sedací koupele.

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra jsou „vodní“ dny a nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny půjdou z prádla a předmětů dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Štír je ideální pro výsadbu, setí, přesazování, zalévání a hnojení. Rostliny vysazené ve Štíru jsou silné a odolné. Sázejte stálezelené keře, jehličnany, skalničky. Přihnojte trávník. Můžete přihnojit a zalít pokojové rostliny. Zavlažte i venkovní trvalky, stromy a stálezelené keře. Zazimujte jezírko a bazén. Sbírejte byliny. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Ani průklest a kácení ovocných stromů a keřů dnes neprovádějte.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 08:40 SELČ • Západ Měsíce: 18:24 SELČ • Lunární den: 2 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty

Lunární kalendář na celý měsíc říjen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud