Lunární kalendář 23. 12. 2012

Lunární kalendář 23. 12. 2012

Měsíc přibývá a putuje znamením Býka, který má vliv na oblast krku. Pozor na průvan v autě, chraňte svůj krk šálou, šetřete hlasivky. Dokupte poslední vánoční dárky. Dnes můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

• Dnes má svátek Vlasta, zítra Adam a Eva

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

11. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Ohnivý meč. Probouzí se energie zvaná Kundaliní neboli Hadí síla. Je ukrytá na spodním konci páteře, stočená do klubíčka jako had. Při probuzení stoupá po páteři nahoru a pročišťuje naše čakry od různých blokací. Je to velmi silná transformační energie, proto vše, co dnes začnete dělat, se snažte dotáhnout do konce. Raději nevyvíjejte přílišnou aktivitu, spíše se snažte zklidnit. Nepouštějte se do dobrodružství s nejasným koncem, dělejte jen známé věci. Je špatné dnes zabít jakéhokoliv živého tvora. Vyhněte se práci s noži. Pokud vás dnes rozbolí kostrč a páteř, znamená to, že energii Kundaliní špatně využíváte a je dobré provést očistu. Držte půst, recitujte mantry, udělejte si energetické cvičení nebo očistný rituál. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Není-li prosinec studený, bude příští rok hubený

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast čelistí a krku, tedy zuby, čelisti, uši, hrtan, mluvidla, krk a zátylek a také štítná žláza. Cokoli uděláte dnes pro tyto části těla, bude působit dvojnásob pozitivně, vyjma chirurgických zákroků. A naopak, co krční oblast zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech. Dnes panuje zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Pozor na jízdu v autě s otevřenými okýnky, mohla by vám ztuhnout šíje. Chraňte krk šálou nebo šátkem. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“.

Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje nebo žvýkání šalvějových listů. Vyhněte se dnes delším hlasovým projevům, mohlo by vás postihnout chraptivé skřehotání. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Pozor dejte na uši, především v chladném dni by dnes neměli zůstat nechráněné, jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Není vhodný den na chirurgické zákroky v oblasti krku a také zubaře raději přeložte na jindy.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.

STRAVA

V tomto období je citlivý žaludek, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. V menší míře můžete dušené maso, kysané mléčné výrobky, sýry, sladkosti. Nejezte smažená jídla, vejce, pečivo z kynutého těsta. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje.

Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu a to, co roste a plodí pod zemí: • brambory, topinambury, červená řepa, chřest, cibule, mrkev, ředkev, ředkvičky, celer, petržel

KRÁSA

Dnes navštivte kosmetický salon, péče o pleť se vám v Býku vyplatí. Udělejte si čistící masku nebo peeling. Masáž vám dnes udělá dobře, zejména masáž šíje a horní části zad.

Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, verbena, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, vztahů, úspěchu, hojnosti a financí, plodnosti. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti a štěstí do domu.

DOMÁCNOST

Den je vhodný na práci se dřevem. Chystejte si dříví na otop, umyjte dřevěnou podlahu. Připravte si vánoční stromeček. Dnes vám půjde dobře pečení.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Zakryjeme kompost, aby bakterie mohly lépe pracovat na rozkládání zahradního bioodpadu. Zamulčujte keře, stromy a přezimující rostliny.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 12:56 h • Západ Měsíce: 03:06 h • Lunární den: 11 • Živel: Země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc prosinec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud