Lunární kalendář 24. 6. 2012

Lunární kalendář 24. 6. 2012

Měsíc putuje až do 13:42 h znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se vyhnout stresovým situacím. Vhodný den k návštěvě kadeřníka.

• Dnes má svátek Jan, zítra Ivan

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat.. Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

6. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Jeřáb. Je to pozitivní den, spojený s krásou, láskou, radostí, intuicí a vůněmi. Dopřejte si aromatickou masáž, zapalte si vonnou tyčinku nebo aromalampu. Zkrášlovací kůra se nemine účinkem. Vesmírná energie se dnes projevuje skrze hlas, proto muzikoterapie je vhodným prostředkem, jak se dnes očistit. Zazpívejte si, cokoli vás napadne. Zazvonilo vám dnes v uších? Pokud ano, znamená to, že jste v souladu s proudy kosmické energie, které k vám přicházejí. Sny, které se vám dnes budou zdát, se splní. Mohou se objevit problémy s dýchacími cestami. Je to reakce na znečištěné životní prostředí. Pomůže vám dechová jóga. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Kolem svatého Jana je častá povodňová rána • Na svatého Jána otvírá se létu brána • Na Jána jasně – vozí se seno krásné • Kukačka-li se před svatým Janem ozývá, bude drahota

ZDRAVÍ

Lev má vliv na srdce, záda, bránici, krevní oběh a tepny. To vše je teď aktivnější než v jiných dnech. Podpořte krevní oběh krátkým cvičení hned po ránu. Ve dnech Lva bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Měli byste se vyhnout všemu, co srdce zatěžuje. Nemyslí se tím samozřejmě normální fyzická práce zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli namáhat fyzicky ani psychicky. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes, pokud možno, stresu. Tento den je vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď. Dnes není vhodný den na očkování ani na operace srdce a cév.

STRAVA

Dnes by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá a tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, dále čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Ve dnech plodu jsou obzvlášť vhodné tyto potraviny:

• obiloviny, rýže, špalda, ovesné vločky, cibule, cuketa, dýně, fazole, hrách, čočka, kukuřice, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, klíčky, zázvor

• Z ovoce jsou to hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranče, rybíz, švestky, třešně, víno.

Pokud vám však některá z těchto potravin nedělá dobře, úplně ji vynechte. Strava je lék a účinky těchto potravin na naše tělo se dnes zesilují, ať v dobrém či špatném.

V menší míře dnes můžete také dušené maso, sýry a vejce. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Je prokázáno, že lidé, kteří sní denně stroužek česneku, téměř nebývají nemocní. Vyhýbejte se přílišnému množství mléčných výrobků, sladkostem, kávě a čokoládě, nepijte dnes mléko. K pití si dejte čistou vodu nebo ovocný čaj. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Proto se pokuste celkově méně jíst, nepřejídejte se!

Léčivá rostlina pro dnešní den: Slunečnice a třezalka – slunečnicový olej dodá sílu, čaj z třezalky zklidní nervy

KRÁSA

Dnes nezapomeňte na stříhání vlasů, pokud je chcete mít husté. Dny Lva jsou nejvhodnější také pro první stříhání vlásků u dětí. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový prášek Amla nebo různé vlasové oleje. Depilaci nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda. Na pleť budou dobře účinkovat zpevňující krémy. Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí. Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte. Vhodný den pro boj s plísněmi. Dřevo dnes nebude vlhké, proto se s ním bude dobře pracovat.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Je vhodný den pro boj s plísněmi a houbovými chorobami. Věnujte se dnes plodové zelenině a ovocným stromům a keřům. Sklízejte a uskladňujte úrodu. Na zahradě doplňte mulč k rostlinám a stromům. Odeberte mladé jahodníky a zasaďte je. Posekejte, vyčistěte a prohrabte trávník, dosejte nový. Zryjte záhony, podruhé to samé udělejte ve dnech Kozoroha, potřetí v ubývajícím Měsíci. Plevel zmizí. Zkontrolujte pokojovým rostlinám půdu, zda není vysušená.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Lev • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 10:10 SELČ • Západ Měsíce: 23:29 SELČ • Lunární den: 6 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: semena, plod • Síla: klesající • Živná kvalita: bílkovina • Systém: smyslové orgány

Lunární kalendář na celý měsíc červen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud