Lunární kalendář 25. 6. 2012

Lunární kalendář 25. 6. 2012

Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Je vhodný den pro práci na zahradě, pro úpravu účesu, pro pečení. Zaměřte se dnes na detaily. Jezte lehkou stravu, střeva jsou dnes citlivější než jindy.

• Dnes má svátek Ivan, zítra Adriana/Adrian

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne, ovládaného znamením Panny, jsou: analyzování, rozebírání, soustředění se na detaily, povinnosti, organizace, pořádkumilovnost. Péče o rodinu a o svoje zdraví je dnes v popředí. Navazování partnerských vztahů nechte na jiný den, Panna je na to příliš chladná a kritická. Půjde vám učení, drobné opravy, činnosti vyžadující detailní přístup a vyřizování korespondence. Dnes dotáhnete věci do konce.

7. LUNÁRNÍ DEN

Symboly dne jsou Žezlo, Klíč a Kohout. Dnes se projevují přírodní duchové a živly. Pomocí meditace se na ně můžete napojit. Den je spojen s hlasem, řečí a krkem. Každé vyslovené slovo bude mít obrovskou moc. Proto nelžete a nemluvte zbytečně a příliš. Nezabývejte se bezdůvodně problémy, souhlaste i s kompromisem. Kdo potřebuje, ať pracuje na korekci řeči a napravuje koktavost. Krk a hlas má spojení s krční čakrou, pokud je zablokovaná, zkuste ji uvolnit masáží s pomocí esenciálního oleje na 5. čakru. Snažte se dnes nic nerozbít ani neroztrhat. Návštěvu zubaře odložte na jindy. Může vás potrápit bolest hrudi, plicní obtíže, kašel či ztráta hlasu. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Co se v červnu vylíhne, velmi často pohyne

ZDRAVÍ

Znamení Panny ovlivňuje trávící orgány. Citliví lidé teď mají problémy se zažíváním. V těchto dnech se doporučuje vhodná strava, neměla by se jíst těžká nebo tučná jídla. Léčivé rostliny nasbírané v Panně působí blahodárně nejen na žaludek, ale také na krev, nervy a slinivku břišní. Především směs bylin na čaj k pročištění krve nasbíraná v Panně se nemine dobrým účinkem. Dnes je vhodný den pro návštěvu lékaře, ale operaci a zubaře odložte na dny ubývajícího Měsíce.

STRAVA

Protože Panna ovlivňuje střeva a trávení, dopřejte si jen lehkou a dietní stravu, tučným jídlům se vyhněte. V této měsíční fázi by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá a tepelně neupravovaná. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, dále čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a koření podporující trávení doporučujeme koření Trikatu. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka.

Je den kořene, proto v jídelníčku upřednostněte zeleninu, která roste pod zemí:

• Brambory, celer, čekanku, černý kořen, červenou řepu, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín.

Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Pijte čaje na očistu trávícího ústrojí a podporu trávení. Velmi účinný je čaj KKF. Slaďte kvalitním českým medem nebo palmovým cukrem. Med nepoužívejte do horkých nápojů!

Střevům udělá dobře dostatek pohybu. Můžete si udělat jemnou masáž břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček, zakroužit si trupem a udělat pár předklonů, podpoříte tak střevní činnost.

Nejezte smažená jídla, kynuté pečivo, maso a uzeniny, naopak vhodné je kysané zelí a jiná kvašená zelenina. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby, pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

Léčivá rostlina pro tento den: Čekanka obecná – čaj z kořene čekanky podpoří látkovou výměnu

KRÁSA

Dnes je velmi vhodný den pro celkovou péči o tělo. Necháte-li si v tento den upravit či zastřihnout vlasy, zachovají si déle formu a krásu, střih bude perfektní a slušivý a účes bude dobře držet. Vlasy umyjte přírodním šamponem a udělejte jim výživný zábal, doporučujeme vlasový olej z himalájských bylin. Udělejte si výživnou pleťovou masku, pečujte také o nehty. Prohřejte si tělo v teplé lázni s bylinkami a mořskou solí. Vhodné éterické oleje a vůně: Kadidlo, Verbena, Jasmín, Levandule, Hyacint, Šalvěj, Vetiver, Šalvěj muškátová

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí. V Panně se provádějí obřady na zapuzení nemoci, na odstranění negativních energií a vibrací, na přivolání zdraví.

DOMÁCNOST

Ukliďte a srovnejte si věci, udělejte pořádek ve skříních, vyčistěte skvrny z potahů a látek. Zaměřte se dnes na detaily a maličkosti. Na hadřík, se kterým budete čistit nábytek, kápněte pár kapek citronové esence, citron zbaví otírané předměty energetických stop, je vhodný zejména na starý nábytek. Tuto esenci můžete také použít do rozprašovače, neboť dezinfikuje vzduch. Pokud dáte pár kapek do aviváže, očistíte tím prádlo od energie předchozího nositele. Při malování místností přimíchejte citronovou esenci do barvy, obzvláště pokud jste se nastěhovali do staršího bytu. Proveďte drobné opravy, dnes budete výkonní a precizní. Pečení vám také půjde skvěle, těsto bude dobře kynout.

ZAHRADA

Dny Panny jsou dny kořene s klesající silou. Panna je příznivá pro všechny práce související se sázením, přesazováním, setím a vysazováním. Dnes si na svoji zahradu nebo pole určitě udělejte čas. Pracujte se zemí, pokud je sucho, prolijte kompost. Je vhodný den pro vyvážení hnoje a zasazování sloupků do plotu. Můžete přihnojit ovocné stromy. Přihnojte také starý trávník, dosévejte nový. Prokypřete rostlinám půdu, okopejte záhony, přidejte do půdy kompost. Přesazujte rostliny – dobře zakoření. Vysazujte kořenovou zeleninu pro pozdní sklizeň. Zkontrolujte pokojové a balkonové rostliny, odstraňte jejich suché části, přesaďte je. Sbírejte léčivé rostliny, zejména ty, jejichž léčivou částí je kořen. Na jiný den nechte konzervování, zavařování a uskladňování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Panna • Ovlivňuje orgány: trávicí orgány, střeva, nervy, slezina, slinivka břišní, látková výměna • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 11:22 SELČ • Západ Měsíce: 23:52 SELČ • Lunární den: 7 • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: klesající • Živná kvalita: sůl • Systém: krevní oběh

Lunární kalendář na celý měsíc červen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud