Lunární kalendář 28. 8. 2012

Lunární kalendář 28. 8. 2012

Měsíc putuje ve znamení Kozoroha a je v přibývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé procházky, jděte si raději zaplavat. Je vhodný den na manikúru a pedikúru.

• Dnes má svátek Augustýn, zítra Evelína

ENERGIE DNE

Daří se v obchodu i v zaměstnání, věci se skvěle organizují a plánují, pravidla se dodržují. Vládne autorita. Jasně rozlišujeme, co je správné a co ne. Vhodný den na pořádání kurzů, seminářů a přednášek a pro začátek nových projektů. Emoce dnes stojí stranou, rozum a materialismus je v popředí. Nenechte se zaskočit chladnějším jednáním a kritikou, je tendence k pesimismu. Můžete mít pocit, že vám nikdo nerozumí. Na druhé straně se ale můžete dočkat odměny či zvýšení platu, vaše práce bude oceněna, přibude vám s tím však také více povinností. Láska, která vznikne tento den, má předpoklad vydržet navždy.

12. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Srdce a Číši. Můžete pocítit energii lásky, která k vám přichází z vesmíru. Zkuste se naladit na svoji srdeční čakru, která se nachází uprostřed hrudníku. Vnímejte její barvu, tvar a otevřenost. Pouhým zaměřením pozornosti do tohoto místa srdeční čakru aktivujete a stimulujete. Dnešek je dobrým dnem pro rozdávání dárků. Když se na vás někdo obrátí s prosbou, určitě mu ji splňte, pokud to je ve vašich silách. Dnešní den se také hodí pro usmiřování a obnovování vztahů s lidmi. Rozhodně dnes nezatěžujte svoje srdce tím, že se budete něčím trápit nebo něčeho litovat. Pláč a rozčilování vám přinese jen bolest hlavy. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Svatý Augustin udělá z tepla stín

ZDRAVÍ

Kozoroh ovlivňuje kostru, držení těla, pohyb, kolena a pokožku. Cokoli uděláte ve dnech Kozoroha pro pleť, kostru a kolena, působí dvojnásob silněji než v jiných dnech. A naopak to, co vaší pleti, kolenům a kostře škodí, bude dnes působit škodlivěji než jindy. Proto v těchto dnech zbytečně nezatěžujte kosti a kolena, mohlo by to mít trvalejší následky. Dejte také pozor na prochladnutí zádových svalů, dbejte také na správné držení těla. Nevydávejte se po delší pauze nebo jako začátečník na horské túry a dlouhé procházky. Při každém pohybu jsou teď kolena velmi namáhaná, jezděte výtahem, schodům se vyhýbejte. Fotbalisté, kteří mají porušený meniskus, by rozhodně neměli trénink přehánět. Obklady kolen jako prevence nebo léčba vykonají velmi dobré služby. Také pro ostatní kosti a klouby je teď možné udělat něco dobrého. Ráno si svižně zacvičte. Vhodná jsou cvičení na rozhýbání a zahřátí kloubů, krouživé pohyby trupu a natahovací cviky. Provádějte cviky na povzbuzení krevního oběhu, „svíčku“, jízdu na kole vleže na zádech. Na regeneraci kloubů a svalů doporučujeme bylinný přípravek Flexibility. Dávejte pozor na svoji pokožku, nevystavujte ji zbytečně slunečním paprskům, smogu, kouři apod.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Kostival – mast z kořene kostivalu spojuje a hojí

STRAVA

Na vašem jídelníčku by měla převažovat živá, čerstvá, tepelně neupravovaná strava. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno, vynechte citrusy. Dále konzumujte čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky, obiloviny, rýži, klíčky.

Je den kořene, jídelníček proto zpestřete zeleninou rostoucí pod zemí: • celer, čekanka, černý kořen, červená řepa, brambory, česnek, cibule, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín Jídla můžete ochutit křenem a zázvorem. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné čaje z kopřivy a přesličky. Nejezte čokoládu a smažené pokrmy. Máte-li citlivý žaludek, nepijte dnes ani kávu. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Dnes je vhodný den pro péči o pokožku. Výživné masky se neminou účinkem. Na čištění pleti používejte kvalitní přírodní kosmetiku. Při přibývajícím Měsíci se můžete snadněji spálit, chraňte se proto před slunečními paprsky, vaše pleť vám bude vděčná. Nezapomeňte dnes na nehty na nohou i rukou, je ideální den pro stříhání a pilování. Nehty ostříhané v Kozorohu jsou tvrdé, hodně vydrží a nelámou se tak snadno. Vlasy dnes nestříhejte, rychleji by potom šedivěli. Vhodný den na masáž ušních boltců, píchnutí ušních dírek, aplikaci ušních svíček a péči o uši. Dobře vám udělají masáže, bylinné koupele, zábaly celého těla a plavání.

Vhodné éterické oleje a vůně: máta, mateřídouška, citron, grep, mandarinka, lemongrasss, verbena, cedr, myrtha, bazalka, borovice

MAGIE

Při přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Kozorohu se nejlépe čaruje na posílení kariéry a postavení, na nové projekty a díla.

DOMÁCNOST

Uspořádejte si doma i v práci vše, v čem máte chaos, ať jsou to rodinné fotografie nebo prádlo v zásuvkách či hromada nevyřízených dokumentů na pracovním stole. Opravy provedené dnes nebudete již muset opakovat. Postavené a vyrobené předměty budou mít dlouhou životnost.

ZAHRADA

Dny Kozoroha jsou dny kořene se stoupající silou. Měsíc v Kozorohu je příznivý pro vysazování, sázení a setí kořenové a zimní zeleniny, mýcení a odstraňování náletových dřevin, prořezávání rostlin, okrajů lesa a křovin. Zastřihněte živý plot. Zryjte a prokypřete záhony, okopejte rostliny, vytrhejte plevel a zapravte do půdy kompost. Připravujte jámy pro podzimní výsadbu stromků. Na uvolněné záhony vysejte zelené hnojení (svazenka, hořčice, jetel). Přihnojte rostliny na tvorbu kořenů, zamulčujte růže. Pokud je sucho, prolijte kompost. Proveďte opravy zahradního nářadí, opravte ptačí budky a krmítka. Opravujte plot, zídky a zahradní cesty. Vše, co dnes postavíte a opravíte, bude mít dlouhou životnost. Bude úspěšný boj proti škůdcům žijícím v zemi. Je vhodný den pro sklízení, konzervování a uskladňování kořenové zeleniny.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Kozoroh • Ovlivňuje orgány: kolena, kyčle, klouby, kůže • Fáze: přibývající • Východ Měsíce: 17:54 SELČ • Západ Měsíce: 02:25 SELČ • Lunární den: 12 • Kvalita dne: chladný • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající • Živná kvalita: sůl • Systém: krevní oběh

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud