Lunární kalendář 28. 9.

Lunární kalendář 28. 9.

Měsíc putuje znamením Vah, je v přibývající fázi. Váhy ovlivňují zejména ledviny a močový měchýř, proto pozor na prochladnutí. Důležitá jednání a rozhodnutí odložte raději na jiný den.

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Ve vztazích převládá harmonie. Vnímejte kreativní impulsy, které k vám přicházejí. Reakce jsou citlivější, je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se… Dnes nic zásadního neřešte, počkejte na vhodnější den. Můžete pocítit radost z krásy.

2. lunární den

Jeho symbolem je Roh hojnosti. Buďte štědří k ostatním, vyvarujte se agrese a lakoty. Tento den je dobré využít pro očistu těla formou půstu, lázně nebo sauny. Tělo nám dává signály o našich postojích a myšlenkách. Pokud se nám z někoho nebo z něčeho „dělá zle“, znamená to, že nám tento člověk nebo tohle škodí.

Dnes můžete obdržet důležitou informaci, která vás bude provázet celý měsíc. Vnímejte dobře informace, které k vám přicházejí, a promyslete, jak by se daly využít. Začněte realizovat svoje plány. Rozlišujte, co skutečně potřebujete a co ne. Jezte dnes jídlo, které je plnohodnotné a výživné, ne jen prázdné kalorie. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY – 28.9. Václav

• Na svatého Václava každá pláňka dozrává • Svatý Václav zavírá zem • Je-li na svatého Václava slunečno, bude i dva týdny po něm

ZDRAVÍ

Ve dnech Vah můžeme cítit především kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. V těchto dnech je snadné dostat zánět močového měchýře a ledvin. Dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Sezení na kamenech nebo vlhké trávě je právě teď to nejhorší. Dobré je odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pít, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také bychom měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin. Doporučujeme chutný Jančův ledvinový čaj.

Léčivá rostlina pro tento den: Růže, Řebříček

STRAVA

Během I. měsíční fáze by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá a tepelně neupravovaná. Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte mandle, pistácie, ořechy a různá semínka. Konzumujte sezónní ovoce, čerstvou zeleninu, ovesné vločky, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny. Ze zeleniny je vhodný květák a brokolice. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Vyhýbejte se dnes alkoholu. Ve dnech Vah omezte také solení. K pití si dejte čaj z květů rostlin a čerstvých bylin, například měsíčkový, třezalkový, ibiškový, heřmánkový.

KRÁSA

Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si výživnou pleťovou masku. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Udělejte si pořádek v nářadí, nabruste pilky a nože, vyvětrejte sklep. Váhy jsou vhodné na ošetřování a výsadbu růží. Sklízejte a sušte květy bylinek a léčivých rostlin. Upravte skalku a bylinkovou zahrádku. Dekorativní úpravy zahrady budou dnes velmi úspěšné

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Fáze Měsíce: přibývající • Lunární den: 2 • Východ Měsíce: 08:20 SELČ • Západ Měsíce: 18:46 SELČ • Živel: vzduch • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živná kvalita: tuk • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Systém: systém žláz • Část rostliny: květ • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc zaří najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud