Lunární kalendář 29. 1. 2012

Lunární kalendář 29. 1. 2012

Měsíc putuje ve znamení Berana, je v přibývající fázi. Beran ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos a životní sílu. Kdo trpí na migrény, ať dnes pije hodně čisté vody a žádnou kávu. Věnujte se sportu, běžte mezi lidi.

ENERGIE DNE

Dnešní den je energie temperamentní, vládne ctižádost, impulsivnost a ukvapenost. V Beranu máme tendenci „jít hlavou proti zdi“. Máme větší potřebu komunikace, ale pozor na hádky. Láká nás to vyrazit mezi lidi, něco podniknout, nechybí elán a nadšení do různých sportovních aktivit. Také obchodování a cestování dnešní den přeje. Můžete se vášnivě zamilovat, vášeň ale brzy opadne. Beran přeje změnám a novým začátkům. Přednost má přímé jednání. Snažte se vyhnout sporům a neřešte dnes finanční záležitosti.

PRANOSTIKY

• V lednu moc sněhu, v červnu moc sena

ZDRAVÍ

Beran má vliv na oblast hlavy. Lidé náchylní k migrénám to pocítí nejvíce. Pokuste se tento den projít bez stresu a tlaků, připravte si klidný program. Jako preventivní opatření proti migréně doporučujeme pít hodně čisté vody a vzdát se kávy, čokolády a cukru. Znamení Berana působí také na oči a mozek. Jestli můžete, udělejte dnes pro své oči něco dobrého. Připravte si obklad na oči z heřmánku. Nedívejte se dnes dlouho na televizi a nevysedávejte zbytečně u počítače, běžte raději na procházku na čerstvý vzduch. Pro unavené oči doporučujeme produkt Retin Active. Léčivá rostlina pro dnešní den: Smetanka lékařská (pampeliška)

STRAVA

Dnes by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Dopoledne jezte ovoce, potom čerstvou zeleninu, kukuřici, obiloviny, rýži, špaldu, fazole, hrách, čočku, sóju, ovesné vločky. Je den plodu, doporučujeme tedy cibuli, cuketu, dýni, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, zázvor. Z ovoce si vyberte hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papáju, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Konzumujte také klíčky, ořechy a různá semínka. V menší míře můžete sýry, maso a vejce, ne však mléko. K pití si dejte ovocný čaj nebo mátový proti bolestem hlavy. Vyzkoušejte pečený ovocný čaj.

KRÁSA

Beran ovlivňuje obličej a hlavu, proto si udělejte čistící masku či jemnou masáž hlavy, obličeje a dekoltu s použitím vhodného zklidňujícího éterického oleje. Na pleťovou masku můžete použít čerstvé ovoce. Vhodné éterické oleje a vůně: meduňka, máta, mandarinka, hřebíček, bobkový list, bez, rozmarýn, lemongrass, levandule, grapefruit

DOMÁCNOST

Vládne živel Oheň, zapalte si tedy oheň v krbu nebo alespoň svíčku. V kamnech nebo na venkovním ohništi můžete spálit vše staré a nepotřebné. Silná energie ohně vám pomůže při větším a náročnějším úklidu. Můžete uklidit také sklep a zahradní domek. Všechny čistící a úklidové práce vám půjdou dobře od ruky.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. V Beranu se dělají válečnické obřady a kouzla na uskutečňování smělých plánů.

ZAHRADA

Dny Berana jsou dny plodu se stoupající silou a jsou velmi příznivé pro zušlechťování a průklest ovocných stromů. Nyní v zimě však pouze setřeste nebo smeťte sníh z větví jehličnanů a stálezelených dřevin a zkontrolujte ochranu stromků proti zvěři. Ovocné stromy chraňte proti ostrému zimnímu slunci, aby se předčasně neprobudily, noční mrazy by je poškodily. Pomůže nátěr vápenným mlékem z osluněné strany nebo zakrytí kmenů deskami. Odeberte štěpy na roubování jabloní a hrušní. Začněte si tvořit plán výsadby, připravujte osiva na záhony a nářadí a pomůcky k jarní výsadbě. Již nyní můžete začít vysévat do pařeniště saláty a ředkvičky.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Beran • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 09:39 SEČ • Západ Měsíce: — SEČ • Živel: oheň • Kvalita dne: teplý • Ovlivňuje orgány: hlava, mozek, oči, nos • Systém: smyslové orgány • Živná kvalita: bílkovina • Část rostliny: plod • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud