Lunární kalendář 3. 2. 2012

Lunární kalendář 3. 2. 2012

Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Hlásí se revma a počasí bývá proměnlivé. Den je vhodný pro cestování, nakupování a obchodní jednání.

ENERGIE DNE

Den v Blížencích bývá velmi proměnlivý a neklidný díky vzdušnému elementu, který mu vládne. V myšlení se projevuje mnohostrannost, čilost a obratnost. Je čas flirtování a nezávazných schůzek. Je sklon dělat mnoho věcí najednou, emoce jsou nestálé, býváme zvědaví. Nedivte se, pokud dnes hodiny protelefonujete. Vhodný den pro obchodní jednání, získávání nových kontaktů, cestování a vyřizování korespondence. Přicházejí nové nápady a vize, den přeje tvořivosti a umělecké činnosti.

12. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Srdce a Číši. Můžete pocítit energii lásky, která k vám přichází z vesmíru. Zkuste se naladit na svoji srdeční čakru, která se nachází uprostřed hrudníku. Vnímejte její barvu, tvar a otevřenost. Pouhým zaměřením pozornosti do tohoto místa srdeční čakru aktivujete a stimulujete. Dnešek je dobrým dnem pro rozdávání dárků. Když se na vás někdo obrátí s prosbou, určitě mu ji splňte, pokud to je ve vašich silách. Dnešek je také vhodným dnem pro usmiřování a obnovování vztahů s lidmi. Rozhodně dnes nezatěžujte svoje srdce tím, že se budete něčím trápit nebo něčeho litovat. Pláč a rozčilování vám přinese jen bolest hlavy. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY – 3.2. Blažej • Je-li pěkné počasí na svatého Blažeje, zvedou se brambory

ZDRAVÍ

Ve dnech Blíženců se často mění počasí, proto revmatici mívají potíže. Revmatické bolesti v oblasti ramen teď velmi dobře reagují na vhodné masti. V chladnějším počasí se dobře oblečte, jinak vás tělo může na sebe nepříjemně upozornit. V tento den můžete udělat něco dobrého pro oblast klíčních kostí a lopatek, zad, ramen a paží. Zacvičte si jógu nebo Pilates, běžte do posilovny. Cílená gymnastika na tyto oblasti těla dělá zázraky, to ale neznamená, že zůstanete ušetřeni následné bolesti svalů. Ani ta ovšem není špatným znamením, protože tělo tak dává najevo, že se zbavuje škodlivin. Masáž krku, šíje a zad vám dnes také udělá dobře. Ve dnech Blíženců jsou ovlivněny i plíce, proto je užitečné provádět dýchací cviky na čerstvém vzduchu či při otevřeném okně. Vyhněte se zakouřeným místnostem. Mažte si hrudník bylinnými mastmi a inhalujte nad párou éterické oleje. Těhotné ženy mohou zkoušet břišní dýchání, které jim bude prospěšné u porodu. Dnes není vhodný den na operace ramen, zad, paží, rukou, lopatek, klíčních kostí, plic a průdušek.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Podběl – jeho šťáva pomáhá při bolestech uší, listy při pokládání na čelo projasňují energii

STRAVA

Pokrmy by měly být dnes lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, nakládaná zelenina, omáčky, obilné kaše, ovocné kompoty, brambory, těstoviny, nekynutý chleba. V Blížencích je den květu, proto si připravte k jídlu kvetoucí zeleninu, např. květák, brokolici, artyčoky, mangold, kopr. Dnes tělo dobře zpracovává tuk, proto můžete ořechy a různá semínka. Omezte smažené pokrmy a čokoládu, nepijte dnes mléko a kávu. Vhodným nápojem je žaludeční čaj a čaje na posílení dýchacího systému, např. z jitrocele nebo prvosenky. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Tělu prospívají masáže horní poloviny těla, relaxační masáže a teplé bylinné koupele. Dnes je vhodný den pro péči o ruce, ošetřete je vhodnou mastí nebo zábalem, aby nebyly vysušené. Pleť dobře přijme pleťovou vyživující masku, nezapomeňte na dekolt.

Vhodné éterické oleje a vůně: Levandule, Rozmarýn, Fialka, Máta, Mandarinka, Tymián

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Blížencích se provádí rituály na odstranění starých nesvárů a problémů, obnovujeme komunikaci a kontakty s ostatními.

DOMÁCNOST

Větrejte peřiny venku, provětrejte dům a sklep. Ukliďte půdu a podkroví. Vhodný den na střešní práce, na stavbu plotů a tvorbu fasád. Můžete malovat a lakovat. Vyperte si, prádlo dnes bude dobře schnout. Provoňte byt vonnou tyčinkou nebo éterickými oleji v aromalampě. Vhodný den je také pro mytí oken, skel, vitrín a zrcadel, mytí dřevěných podlah a uklízení ve skříních.

ZAHRADA

Dny Blíženců jsou dny květu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Boj proti škůdcům a houbovým chorobám bude mít výsledky. Přihnojte pokojové rostliny, kvetoucí v zimě, nepoužívejte ale tekuté hnojivo ani květiny dnes nezalévejte. Prohlédněte je také, jestli nejsou napadeny nemocí nebo škůdci, popř. je ošetřete vhodným přípravkem. Zkontrolujte choulostivé skalničky, trvalky a růže, zda jsou dostatečně zakryté chvojím a chráněné tak před mrazem. Doplňte nastýlku na choulostivé hlízy a cibule, které zůstávají v zemi. Vyvětrejte skleník, zahradní chatku a sklep. Pokud nasněžilo, tak z jehličnanů a stálezelených dřevin sníh setřeste. Ochraňte stromy před ostrým zimním sluncem, nejlépe připevněním rohože nebo desky z jižní strany. Nachystejte si osazovací plán okrasných květin. Do pařeniště vysejte brokolici.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Blíženci • Ovlivňuje orgány: ramena, záda, paže, ruce, lopatky, klíční kosti, plíce, průdušky • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 12:31 SEČ • Západ Měsíce: 04:05 SEČ • Lunární den: 12 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud