Lunární kalendář 5. 11. 2011

Lunární kalendář 5. 11. 2011

Měsíc prochází znamením Ryb, je v přibývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

11. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Ohnivý meč. Probouzí se energie zvaná Kundaliní neboli Hadí síla. Je ukrytá na spodním konci páteře, stočená do klubíčka jako had. Při probuzení stoupá po páteři nahoru a pročišťuje naše čakry od různých blokací. Je to velmi silná transformační energie, proto vše, co dnes začnete dělat, se snažte dotáhnout do konce. Raději nevyvíjejte přílišnou aktivitu, spíše se snažte zklidnit. Nepouštějte se do dobrodružství s nejasným koncem, dělejte jen známé věci. Je špatné dnes zabít jakéhokoliv živého tvora. Vyhněte se práci s noži. Pokud vás dnes rozbolí kostrč a páteř, znamená to, že energii Kundaliní špatně využíváte a je dobré provést očistu. Držte půst, recitujte mantry, udělejte si energetické cvičení nebo očistný rituál. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když začátkem listopadu sněží, pak mívá sníh výšku věží

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti vznikají rychleji než v jiných dnech. Ryby působí na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi reflexních zón na ploskách nohou. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie Jitrocele mírní traumata

STRAVA

Pokrmy by měly být v tomto období lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu, například zelí, čekanku, kapustu, kedlubny, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák atd. Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel. Vyhýbejte se příliš mastným jídlům. Nejvhodnějším nápojem jsou čaje z listů rostlin, podporující trávení. Vhodné jsou i ovocné čaje, zázvorový čaj a čaj z šípků. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne.

KRÁSA

Udělejte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání vlasů, často se pak tvoří lupy. Také s mytím spíše počkejte na vhodnější den. Vyhněte se stříhání a upravování zarostlých nehtů, stále by dorůstaly špatně. Udělejte si masáž chodidel, prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, malujte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat.

Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Perte prádlo, čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné). Špína půjde dobře dolů.

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Zalijte vydatně venkovní rostliny, jehličnany a stálezelené dřeviny. Dokud nemrzne, můžete sázet opadavé keře, jehličnany už ne. Vysejte zimní zeleninu. Pokojové rostliny zahajují zimní spánek, proto je už nehnojte a zalévejte je minimálně. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot, zazimujte vodní rostliny. Dolijte vodu do napajedel pro ptáky. Vypusťte vodu ze všech nádrží, odpojte hadice a uzavřete přívody vody. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu a k opravám studny. Úspěšní budete také ve výstavbě nového jezírka. Dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování, zimní zeleninu sklízejte pouze k okamžité konzumaci.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 14:05 SEČ • Západ Měsíce: 01:20 SEČ • Lunární den: 11 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc listopad najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud